Törivadászok – időutazás a Da Vinci TV műsorán

Időutazás és kísérletek, a Da Vinci két kedvenc témáját párosítja össze a május 17-én debütáló új sorozat. A Törivadászok időutazásuk során felfedezik a múlt divatját, érdekes tényeit és találmányait, ráadásul mindent újra alkotnak, hogy otthon a nézők is kipróbálhassák!

Harcosok, történetmesélők földön és levegőben, minden epizódban más utazás vár a nézőkre. Az egyenként 24 perces részek a felfedezések korától a vadnyugatig, az őskortól az aztékokig rengeteg érdekes korba elrepítenek, s nemcsak az adott kor történelmét, de bizonyos szokásokat és a mindennapi élet részleteit is megismertetik az érdeklődőkkel.

A fehér vagy a fekete szövet tart hűvösebben a sivatagban? Hogyan mérünk távolságot egy hajón? Hogyan készült a maja naptár? Hogy működött a római vécé? Hogyan tartósították az élelmiszert az ókorban?

A Törivadászok az ABC díjnyertes családi sorozata, mely az iskolában tanultak mellé számos új érdekességet kínál. A család együtt vehet részt az időutazás, felfedezés és szórakozás örömében, ráadásul a kísérletek is könnyen elvégezhetők!

Előzetes:

Forrás: DVM

,