ZiggY Art Fair – szemtelenül fiatal, szemtelenül friss – kortárs képzőművészeti vásár

Időpont: 2019. május 17-25.

Időpont: 2019. május 17-25.
Helyszín: Pintér Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.
Megnyitó: 2019. május 17., 18 óra


Asztalos Zsolt – Mondrian

A Pintér Galéria és a Resident Art közös szervezésében első alkalommal rendezzük meg a ZiggY Art Fair-t, ahol az ’Y’ és a ’Z’ generáció alkotóinak műveit egységáron kínáljuk. A vásárra válogatott művekkel kifejezetten azokat szeretnénk megszólítani, akik a kortárs képzőművészettel most ismerkednek, de nem gyűjtőként, sokkal inkább alkalmi vásárlóként tekintenek magukra. Sokan közülük – bár érdeklődnek – nem találják a kortárs művészethez vezető utat ebben az igen belterjes világában. Nekik szeretnénk segíteni egy igényes válogatással megtalálni a sokféleségben azokat a műveket, amelyek minőségi, értékálló és nem utolsó sorban szerethető alkotások. Ebben az esetben a vásárlás elsődlegesen személyes tetszésen alapuló döntés eredménye, azzal a tudással, hogy a mű minden esetben egyedi, megismételhetetlen alkotás, amely egyúttal értékálló befektetésnek is tekinthető. Ezek a művek – a személyes megközelítésen túl – tükrözik egy korszak, egy generáció látásmódját, kérdéseit és problémáit, így a kortársak számára is sokkal érthetőbbek, érezhetőbbek, befogadhatóbbak.

A kiállított alkotók nagyobb része még nem tartozik egyetlen galériához sem, ugyanakkor folyamatosan alkotó és rendszeresen kiállító, karrierje kezdetén álló művész. Mellettük helyet kaptak a válogatásban olyan alkotók is, akik már hosszabb ideje jelen vannak a kortárs művészeti színtéren, jelentős külföldi és hazai bemutatkozásokkal, valamint gyűjtői körrel és galériás képviselettel is rendelkeznek. A két generáció mind stilárisan, mind koncepcionálisan meglehetősen heterogén képet mutat, amely jól tükrözi korunk sokszínűségét, amely megmutatkozik a különböző hordozók sokféleségében is, ahol a médium miden esetben meghatározó a mű szempontjából.


Dombovari Judit – Subjective Landscapes

A kiállításon látható közel 100 művet a jobb tájékozódás érdekében három árkategóriába soroltuk, a sokszorosított grafikától az olajképekig az 50 és 100 ezer forintos kategóriákba, míg a kiemelt műveket egyedi árazás alapján értékesítjük. A kiállítás a Falk Art Fórum idején valósul meg, és egy hétig lesz látogatható a galéria nyitvatartási idejében.

A kiállítás kísérőprogramjaként egy kerekasztal beszélgetésre is sor kerül, melynek központi témái a gyűjtő fiatalok és a kortárs művészet, a műkereskedelem és a művészeti kánon, valamint ennek hatása a művész alkotói folyamatára lesznek.


Gyarmati Zsolt – Analoggins Politics II

Fiatalok a kortárs piaconfenntartható művészet

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Gajzágó György, Kortárs Műgyűjtő Akadémia – CCA
Jakab Luca, az artconscious.co.uk alapítója
Csizik Balázs képzőművész
Hradszki László műgyűjtő

A beszélgetést Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora vezeti.

Időpont: 2019. május 18-án, 18 óra

Helyszín: Pintér Galéria

Forrás: Resident Art Budapest