Flamenco a FÉM színpadán – ROSAS NEGRAS

Andalúz. Roma. Magyar.
Vannak közös szavaink, mondataink. A természetből, a természetünkből fakadnak. A szél, a nap, a föld, az erdő, a madár, a virág mindenhol rólunk beszél nekünk.
Ilyen a rózsa is.
Pünkösdi rózsa, olvadó rózsa és liliom… fekete rózsák.
Ami rózsa, az szerelem, szeretet, aki rózsa, az szerető, szeretett. Ha van, virul, illatozik, gyönyörködtet, ha nincs hervad, fakul.

A flamenco valahogy felkavarja, ismeretlen ismerőssé teszi, vonzó, csillogó örvénnyé változtatja a tiszta és ismerős képet. Bimbózik, illatozik, szúr, szirmait hullajtja, elcsábít, megvág, végigsimít és mi hagyjuk hogy az örvényébe szippantson, vele mozdulunk, a nyomában lüktetünk és a dallamára lélegzünk.

Ezt az élményt kínáljuk a magyar és magyar cigány népdalokból is merítő, fúziós flamenco estünkön. Valamit, ami ismerős, és izgatóan ismeretlen egyben. A mienk és másé is. A fúzió nem csupán kultúrák, hanem izgalmas egyéni hanggal rendelkező művészek között is létrejön, mégpedig improvizatív módon a pillanat varázsával fűszerezve. Keck Mária flamenco művész mágikus világa Illés János egyedi hangú flamenco gitáros dallamaival fonódik össze, és keveredik tovább Szegőfi Luca és Böröcz Petra flamenco táncosok mozdulataival, karaktereivel.

Közreműködnek:
Böröcz Petra – tánc
Szegőfi Luca – tánc
Keck Mária – tánc, ének
Illés János – flamenco gitár

2019. május 20., este 7 óra
Fém Arts & Café
Jegyek és információ: www.femszinhaz.hu