Oscar-, Grammy- és Fonogram-díjas dalok a Budapest Show Kórus koncertjén!

Oscar-, Grammy- és Fonogram-díjas dalok a Budapest Show Kórus koncertjén! Filmzenékre és díjnyertes dallamokra hangol Magyarország első show kórusa: nagykoncertjüket 2019. május 25-én 18 órai kezdettel a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban rendezik meg.

A Budapest Show Kórus 2008-ban alakult az amerikai show kórus műfaj első hazai képviselőjeként, 10 éves jubileumát tavaly a MOM Kulturális Központban nagyszabású koncerttel ünnepelte. A műfaj különlegessége, hogy a kórus könnyűzenei dalokat ad elő többszólamú feldolgozásban, élő zenekari kísérettel, koreográfiával kiegészítve.

Repertoárjukon sokféle stílus szerepel: pop, rock, jazz, gospel, spirituálé, musical és filmzene. Felléptek többek között a Milánói Világkiállításon, több koncertjük volt már a Budapest Jazz Clubban, közreműködtek Puskás Peti és a The Biebers dalaiban, a Kismenőkben és a Megasztárban; visszatérő fellépői a Vörösmarty téren rendezett karácsonyi és tavaszi vásároknak, valamint a Kórusok Éjszakájának. Iamyankkal közösen ők jegyzik a Brain Bar Budapest jövőfesztivál himnuszát. 2018-ban a 3. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóján szerepeltek a Vígszínházban, közreműködtek a Budapest Voices 5 éves születésnapi koncertjén, valamint a Művészetek Völgyén és a SZIGET Fesztiválon is lehetett velük találkozni.

Tavaszi nagykoncertjükön Grammy- és Fonogram-díjas dalok mellett Oscar-díjas filmeket és filmzenéket idéznek meg: elhangzik többek között 2018 legjobb eredeti filmbetétdala, a Shallow; felcsendülnek a 2017-ben hat aranyszobrocskát nyert La La Land fülbemászó dallamai; hallhatunk részleteket az 1995-ben Hans Zimmer zenéjével Oscart nyert Oroszlánkirályból, valamint a régi kedvenc Jai Ho sem maradhat ki a műsorból, mely 2009-ben a legjobb filmnek választott Gettómilliomos Oscar-díjas betétdalaként hódította meg a világot.

A Budapest Show Kórus nagy szeretettel vár mindenkit egy izgalmas zenei utazásra!

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/program/program-104720

A kórus weboldala: http://show.bsk.hu/

Forrás: Budapest Show Kórus