BFTK – Szamos turisztikai megállapodás és új Budapestinfo Point nyitás

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Budapest Főváros Önkormányzatának fesztiválszervezésért és turizmusért felelős nonprofit cége, melynek elsődleges turisztikai feladata a hiteles turista tájékoztatás, Budapestinfo Point hálózat üzemeltetése, Budapest Card városkártya család menedzselése valamint, turisztikai marketing tevékenysége – városmárka építése-, melynek idei eredménye a European Best Destination díj.

Bán Teodóra, Kelényi Szamos Gabriella – Fotó: BFTK

A Budapestinfo Point hálózat, a fővárosban saját fenntartású irodáiban várja a turistákat, valamint Partneri Hálózatának bővítési stratégiájának nagyon sikeres példája a Szamos Kávéházzal való a névhasználati együttműködés, valamint a város 22 pontján működő Budapestinfo mobil pontjaival lát el évi félmillió turistát információval és minőségi turisztikai szolgáltatással.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Szamos között évek óta fennálló együttműködés ma újabb fejezetéhez érkezett. Egy turisztikailag frekventált helyszínen, – a világ legszebbjei közé sorolt – Parlament és a Duna part szomszédságában, a Kossuth téri Szamos Kávéházban, az egy hónapos ’soft openinget’ követően, ma ünnepélyesen is megnyílt a legújabb Budapestinfo Point®. Ez, a turisztikai tájékoztatást nyújtó hely annyiban más, mint az eddigiek, hogy ezt Budapest Főváros nonprofit cége a BFTK, valamint egy profitorientált, de nem turisztikai szolgáltatást nyújtó társaság, a Szamos között létrejött turisztikai pilot projekt részeként nyílt meg.

Bán Teodóra, Kelényi Szamos Gabriella – Fotó: BFTK

A Szamos Csokoládé Múzeum előterében működő információs pont fél tucat nyelven nyújt általános tájékoztatást a külföldi és belföldi érdeklődőknek, valamint a főváros hivatalos Budapest Card családjának összes változatát is értékesíti. Az elmúlt hetek tapasztalata azt mutatja, hogy a Parlament környékét felkereső turisták könnyen rátalálnak a helyre és érdeklődnek a kedvezményes és minőségi szolgáltatásokat összegyűjtő kártya iránt.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a piaci igényeket felmérve és elemezve, a KSH által kiadott kedvező vendégforgalmi mutatók további élénkítését, illetve a Budapestre érkező vendégek komfortérzetének növelését tekinti céljának. A turistatájékoztatás még magasabb szintű végzése érdekében folyamatosan fejleszti Budapestinfo Point® hálózatát. Ennek keretében a BFTK tavasz elején adta át felújított Deák téri (Sütő utca) információs centerét. A Bálna Budapestben lévő központ, pedig – a nagyobb turista forgalmat lebonyolító – Budavár területére, a Szentháromság térre költözött. A Hősök terén, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A és 2B Terminálján is várják az információs centerek a turistákat. A Szamos Cafehoz hasonlóan, nyílt tájékoztató pont a Budapest Kofferben (Paulay Ede utca), valamint az Országos Széchenyi Könyvtár területén is üzemel információs hely.

A BFTK célja – a statisztikákban kimutatott erős turisztikai vonzerőt jelentő, magas minőségű kulturális tartalomgyártás mellett – a nonprofit, illetve profitorientált turisztikai és nem elsődlegesen turisztikai jellegű szolgáltatókkal való együttműködés. Mindezt annak érdekében teszi, hogy a kiemelt jelentőségű turisztikai ágazat erősödjön, hiszen az ilyen közvetett együttműködések is erősítik a foglalkoztatást a szektorban. A turisztikai ágazat közvetett hatása ugyanis a GDP-hez 2018-ban 8%-os — azaz 3.000 Mrd Ft volt.

Kelényi Szamos Gabriella, Bán Teodóra – Fotó: BTFK

Szamos csokoládé túrák

A Szamos más turisztikai szolgáltatással is előrukkolt erre az alkalomra. Immáron garantált túraként indítja minden szerdán, pénteken és vasárnap az úgynevezett csokoládé túrákat a Szamos Csokoládé Múzeumban. Az egy órás program alatt szakképzett vezető mutatja be a páratlan magángyűjtemény darabjait. Egyes helyszíneken kóstolót kapnak a látogatók, így nem csak a csokoládét, de az annak alapanyagául szolgáló kakaóbabot is megismerhetik. A túra utolsó állomásán csokoládé mester tart bemutatót, amelynek része a táblás csokoládé-öntés is. A csokoládét maguk a vendégek díszítik, melyet magukkal vihetnek. Végül a kakaótermesztésről és feldolgozásról szóló érdekes filmet tekinthetnek meg a résztvevők.

A tulajdonosok örömére e turisztikai termék elindításával a Szamos is hozzájárul a budapesti programkínálat palettájának színesítéséhez.

Szamos Csokoládé Múzeum – Csokoládé Túra garantált program

A túrák indulási ideje és nyelve:
• minden szerdán 14,00 órakor – angol nyelven
• minden pénteken 14,00 órakor – angol nyelven
• minden vasárnap 11,00 órakor – magyar nyelven
Elérhetőség és jelentkezés:
Szamos Csokoládé Múzeum – a Szamos Cafe emeletén,
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 10.
Regisztráció: www.csokolademuzeum.hu
E-mail: info@csokolademuzeum.hu
Tel.: +36 30 746 6995
Tel.: +36 30 233 34 12

Forrás: BFTK