Várja a rövidfilmeket a 8. Friss Hús rövidfilmfesztivál

Június 15-ig kedvezményes, „early bird” nevezési díjjal lehet jelentkezni a jövőre nyolcadik alkalommal megrendezett Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Az eseménysorozatra 2020. március 23. és 29. között kerül sor Budapesten. A szervezők 2018. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál filmjeit. Idén is várják a nevezéseket az LMBTQ- és horrorszekcióba is.

Elindult a nevezés a 8. Friss Hús rövidfilmfesztiválra, amelyet jövő márciusban rendeznek meg Budapesten. Június 15-ig kedvezményes nevezési díjjal lehet jelentkezni a versenyprogramba.

A Friss Hús az elmúlt évek alatt a rövidfilm első számú ünnepévé nőtte ki magát Magyarországon. A fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. Ahogy a korábbi években és idén is, a vetítések mellett szakmai programok és pitchfórum is lesz a Friss Húson.

A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte. Az 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese, Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. Idén a cannes-i filmfesztiválon vetítik Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmjét, amely a tavalyi Friss Húson mutatkozott be a hazai közönségnek. A Friss Húson vetített filmek gyakran kerülnek be Berlin, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába is.

A rövidfilmfesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

Nevezni az alábbi címen lehet:

https://filmfreeway.com/festival/FrissHus

A Friss Hús weboldala: www.frisshusbudapest.com

Facebook-oldal: www.facebook.com/frisshusbudapest

Forrás: Daazo.com
,