Újratervezés szép és rossz mesékkel – Szinetár Dóra a Zsidó Művészeti Napokon

2019. május 25 – június 2. között ismét megérkezik a hazai kulturális élet kiemelkedő összművészeti eseménye a Zsidó Művészeti Napok (ZsiMü) a főváros kulturális tereibe. Az idén swing, jazz és popzenei koncertek, klezmer-operett, színházi előadások, filmvetítés, kiállítás és kortárstánc előadások színesítik a programkínálatot. Az előadások között megtalálható Szinetár Dóra színésznő ”Szép Mesék, Rossz mesék”, című koncertje is, amely a közelmúltban megjelent Újratervezés című musical-lemezének záró dalának címe is egyben. A válogatás albumon a tőle ikonikussá vált színházi dalok szerepelnek. Erről a lemezről is sok meghatározó dal hangzik majd el a május 30-án, 19 órakor kezdődő koncerten, a Frankel Leó utcai zsinagógában, de a színésznő egyéb kedvencei is felcsendülnek, a klasszikus musical-daloktól, a sanzonokon át, népszerű filmslágerekig.

Szinetár Dóra

A Szép Mesék, a színésznő Újratervezés címmel a közelmúltban megjelent musical-lemezének záró dala, amelyen az elmúlt közel 30 év alatt tőle ikonikussá vált színházi dalokból kapunk egy különleges válogatást.

Erről a lemezről is sok meghatározó dal hangzik el a koncerten, de a színésznő egyéb kedvencei is felcsendülnek, a klasszikus musical-daloktól, a sanzonokon át, népszerű filmslágerekig, miközben személyes történeteivel elvisz minket gyerekkorától, az első színpadra lépésétől, a felnőtté válásán át az anyaság megélésének csodájáig. Révész Richárd jazz-zongorista tökéletes partnerként nyújt kíséretet, és köti össze a különböző zenei műfajokat, egy harmonikus zenei utazássá varázsolva az estet.

A koncerten olyan világsikerű musicalekből hallhatnak részleteket, mint a Yentl, az Óz a Csodák Csodája, az Olivér!, vagy a Funny Girl, de Dés László, Jávori Fegya, és Szakcsi Lakatos Béla dalai is felcsendülnek, mind a színésznő jól ismert, egyedi tolmácsolásában.

A ZsiMü célkitűzése egész évben lendületben maradni, új tehetségeket felkutatni, és minél többet meríteni a zsidó és izraeli kultúra kifogyhatatlan tárházából. E gondolat mentén majd’ mindegyik művészeti ág képviselteti magát a ZsiMü ideje alatt, kiváló és népszerű alkotók tolmácsolásában immáron negyedik éve. A rendezvénysorozat minden programja bemutató is egyben, hagyományosan csak olyan produkciók kerülnek a ZsiMü sorozatába, melyeket itt is most először láthat a közönség.

További információ az előadásról: https://zsidomuveszetinapok.hu/hu/programok/70-2019-majus-30/324-szep-mesek-rossz-mesek-i-szinetar-dora

Forrás: Kortárs Pr
,