Május 8-áig hosszabbítja meg az Álljon meg egy Novellára! pályázat jelentkezési határidejét a JCDecaux – Egy héttel meghosszabbította novellaíró pályázatának benyújtási határidejét a vállalat

Ismerős lehet a „ha még egy hetem lett volna” kezdetű mondat, és ezt jól tudja Magyarország piacvezető out-of-home vállalata, a JCDecaux is. Épp ezért május 8. éjfélig tolta ki a határidőt az Álljon meg egy novellára! pályázaton, amelyen magyar anyanyelven alkotók mutathatják meg írói énjüket.  

A szerzők legfeljebb három, minimum 3600 és maximum 4000 leütés terjedelmű műveiket a novella.jcdecaux.hu weboldalra tölthetik fel. A novellapályázat nyertesei 300 ezer, 200 ezer, illetve 100 ezer forintos pénzjutalomban részesülnek a szakértő zsűri jóvoltából, amelynek tagjai Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, valamint Antal Nikolett és Korpa Tamás, a Fiatal Írók Szövetségének társelnökei.

A kortárs irodalom országszerte visszatérő vendége a buszra és villamosra váróknak: három éve a megállókban töltött percek tartalmasabbá tételére jött létre a pályázat, és a korábbi években beérkezett művek közül a negyven legjobbal találkozhattak a tömegközlekedést választók az ország különböző pontjain.

Idén sem lesz ez másképp, 2019 nyarán újra beköltözik majd a 20 legjobbnak ítélt pályamű a megállókba. Természetesen nem csupán ezekben olvashatja majd az olvasóközönség a novellákat, azok a novella.jcdecaux.hu oldalán is megtalálhatók lesznek.

Az évről-évre egyre nagyobb sikert arató novellapályázatot idén a JCDecaux mellett az Uni-ball tollak hazai forgalmazói, illetve a Líra Könyv és az Athenaeum Kiadó támogatják.

Tudjon meg többet a pályázatról és a nevezési feltételekről ITT.