Leonardo 500 – névadója előtt tiszteleg a Da Vinci TV!

500 évvel ezelőtt május 2-án hunyt el Leonardo Da Vinci. A róla elnevezett ismeretterjesztő csatorna műsorblokkja a névadó géniuszra emlékezik csütörtök este. A cél, hogy a speciális, gyermekeknek és felnőtteknek szóló műsorblokkban megmutassák az emberi kíváncsiság és felfedezés szépségeit és csodáit.

Da Vinci, az itáliai polihisztor: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, térképész, költő és író. Sokszor nevezik a reneszánsz ember őstípusának, akinek végtelen kíváncsisága felfedezéseinek erejével volt egyenlő. Sokoldalúsága és a mindenre kiterjedő megismerési vágya miatt választotta névadójául e nagyformátumú embert a Da Vinci oktatási-ismeretterjesztő TV-csatorna.

Da Vinci évfordulóját május 2-án különleges műsorblokkal ünneplik. A műsorokat úgy válogatták, hogy a névadót több aspektusból is megismerhessék a nézők. A csatorna ismert sorozatai közül látható lesz az Igazi zsenik Dickkel és Dommal, melyből kiderül, hogyan működött Da Vinci robotja. A Történelem másképp kapcsolódó epizódja a Mona Lisáról szól, A nagy álmodozók pedig a mester legnagyobb találmányait, azok inspirációit mutatja be.

Ez a reneszánsz ember 500 éve élt a Földön, de zsenialitása a mai napig tovább él. Ünnepeljük együtt e hihetetlen elme életét és munkásságát május 2-án 19:30-tól.

19:30 – Igazi zsenik Dickkel és Dommal – Da Vinci

20:00 – Történelem másképp – A reneszánsz ember és Shakespeare rapje

20:30 – Nagy álmodozók – Leonardo: az igazság nyomában

Forrás: Da Vinci Media GmbH