Fél szemed világa – Tunyogi László új könyvének bemutatója

Tunyogi László Fél szemed világa című, új könyvének bemutatója 2019. május 2-án, csütörtökön, 18 órakor a HARIS PARK-ban (1022 Budapest, Marczibányi tér 6-7.).

A könyvet a szerző közreműködésével Darvasi László József Attila díjas író, költő mutatja be.

Közreműködnek: Bíró Krisztina és Darvasi Áron színművészek

Moderátor: Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője

„A séta könnyed, mondhatni, baráti tevékenység. Amíg sétál az ember, a megfigyelés felszínesebb és hangulatosabb formáit választja, a séta a lassúság diadala az elpercegő idővel szemben. Diszkrét lelki műveletek a folytatódó teremtésben. A sétáló ember nyilvánvalóan független, szabad. Csak hát, amikor magyarul sétál az ember! Tunyogi László új könyvében a magyar történelemben tesz személyes sétákat, ismert és kevésbé ismert alakok életének egy epizódját festi meg, hogy aztán a novellisztikus cselekményből megértsük magát az emberi sorsot is. Régi ismerősök kerülnek elénk, Gellért püspök, Dózsa György, Rákóczi, Horthy. Magyar sétákat tenni mindenekelőtt is fájdalmas cselekedet. Sok az árulás, a hűtlenség, a hiábavalóság. A történelmi praktikákba könnyen belehal a delikvens. Sajnos az is előfordul, hogy még az angyal sem segíthet. Mert a Teremtő, aki az angyalok társasága fölött magasodik, és aki a kezdetektől fogva figyeli a magyarokat, továbbra is kemény kézzel bánik velük, mert régen sem akarták megtanulni a történelmi egyszeregyet, és mintha ma sem lenne hajlandóságuk rá. Tegyük hozzá, olykor a legegyszerűbbet megtanulni a legnagyobb bonyolultság.” (Darvasi László)

Tunyogi László 1953-ban, Budapesten született. Elvegyült, aztán úgy maradt. Könyvei: Péter második levele (1998); (Yo-Gi Than): Az Út (2001); Új angyalok – Bardo (2017)

A bemutató előtt és azt követően rövid fogadásra is várjuk vendégeinket.

A szerző a bemutató után dedikálja a könyvét, amely a helyszínen kedvezményesen vásárolható meg.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport