Honfoglalás és államalapítás – Új történelmi sorozat első kötetének bemutatója

MAGYAR HISTÓRIA – Új történelmi sorozat!!!

Font Márta és Sudár Balázs Honfoglalás és államalapítás A törzsszövetségtől a keresztény királyságig (9-10. század) című könyv és bookazine bemutatója 2019. április 24-én, szerdán, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

A kötetet és a sorozat tematikáját Medgyesy Zsófia, a sorozat szerkesztője mutatja be a szerzők közreműködésével.

Moderátor: László Ágnes

Tudunk-e még újat mondani a magyar történelemről? Érzésem szerint, igen! Abban pedig biztos vagyok, hogy újra és újra beszélnünk kell a magyar történelemről. Lehetőleg újszerűen.

Most induló hétrészes sorozatával a Kossuth Kiadó arra vállalkozik, hogy az eddigieknél színesebben, érdekesebben mutassa be a magyarság és Magyarország történetét. A tárgyszerű eseménytörténetet számtalan képpel, térképpel, ábrával és infografikával tesszük „láthatóvá”, a mai fiatal nemzedék számára is befogadhatóvá. (Medgyesy Zsófia)

Induló témánk a magyar „országszerzés”: a vándorlástól a honfoglaláson át Szent István király államszervező munkájáig. A most induló hétkötetes magyar történelmi sorozat első kötete a magyar őstörténet legújabb kutatási irányait is felvázolva vezeti az olvasót Etelköztől a Kárpát-medencéig, majd a kötet második felében Géza fejedelem és István király államszervező munkáját mutatja be részletesen. A sorozat kötetei sok-sok látványos illusztrációval, részletes térképekkel, magyarázatokkal, tematikus egységekkel és idővonallal teszik szemléletessé az egyes korszakokat.

A szerzők: Sudár Balázs (Honfoglalás rész) az MTA BTK Magyar Őstörténet Témacsoportjának vezetője, történész, turkológus és egyúttal hagyományőrző

Dr. Font Márta (Államalapítás rész) történész, a középkor kutatója, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, az MTA doktora, az Akademie der Wissenschaften und Literatur (Mainz) levelező tagja, Kelet-Európa történelmének kutatója, szakterülete az Árpád-kor, illetve a közép- és kelet-európai régió

A bemutatót követően a szerzők dedikálják a könyvet, amely a helyszínen kedvezményes áron vásárolható meg.

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport