Műteremjáró séták” – Ismerje meg a Hegyvidék művészeit! Szalonbeszélgetés Fürjesi Csaba képzőművésszel

2019-ban is folytatódik a Hegyvidék Galéria műterem-látogató programsorozata, amely során lehetőség nyílik személyesen találkozni a Hegyvidék kortárs képzőművészeti életének képviselőivel, közelről megszemlélni a művészek munkáit, művészeti kérdésekről kötetlenül beszélgetni.

Ez alkalommal nem egy klasszikus műterembe látogatnunk el, hanem Fürjesi Csaba képzőművésszel nyílik lehetőség beszélgetni otthonában, festményei és grafikái társaságában, akinek művészetében nagy hangsúlyt kap a kísérletezés, az alapanyagok és műfajok közötti barangolás, a különböző technikák összevonására épülő egyéni eljárások alkalmazása. Általában sorozatokban, ciklusokban gondolkodik a grafikai sorozatoktól az installációkon keresztül a figurális fogalmazásmódokig. Kiemelkedő munkásságát számos díjjal és ösztöndíjjal elismerték. 2010-ben elnyerte a Székelyföldi Nemzetközi Grafikai Biennále fődíját, 2011-ben Santa Catalina School ösztöndíjával Salvador Dali műtermében dolgozott Montereyben. 1996 óta művészeti vezetője a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepnek.

Időpont: 2019. április 27. (szombat) 10:00

Moderátor: Feledy Balázs művészeti szakíró

A műterem befogadóképessége miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a +36 1 225-7160-as telefonszámon, vagy az info@hegyvidekgaleria.hu e-mail címen lehetséges. A műterem pontos címéről a regisztráltak értesítést kapnak.

A részvétel ingyenes.

Hegyvidék Galéria
1126 Budapest, Királyhágó tér 10.
+36 1 225-7160
info@hegyvidekgaleria.hu
www.hegyvidekgaleria.hu
www.facebook.com/hegyvidekgaleria
www.instagram.com/hegyvidekgaleria

Fürjesi Csaba – Müterem (részlet), 2017. 180x200cm, olaj, vászon

Forrás: Hegyvidék Galéria