Tarot Labirintus a kriptában – Az Élőkép Színház személyes interaktív önismereti előadása

A Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, vagy ha úgy tetszik filozofikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy kripta, melyben a látogató egyénileg bolyong. Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül választhatunk. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kriptában tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

© Adrián Zoltán

Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kripta kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében. Ehhez a regisztrációt követően a megadott e-mailcímre elküldjük az általunk használt szerepleírást.

A Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT), Lille-ben (Lille 3000) és a temesvári PLAI Fesztiválon is vendégszerepelt már. 2015-16-ban és tavaly itt a Kiscelli romtemplom kriptájában, 2016-17-ben pedig a Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertjében is sikerrel szerepelt a Tarot Labirintus építmény nélkül is.

© Adrián Zoltán

Szereplők:

1. Mágus: Bodócs Diána
2. Papnő: Luca Izabella
3. Uralkodónő: Törzsök Kata
4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
5. Próféta: Fenyvesi András
6. Válaszút: Földvári Eszter
7. Kocsihajtó: Kiss György Ádám
8. Igazságosság: Tímár Dorka
9. Remete: Tankó Barnabás
10. Sorskerék: Szabó Ágnes
11. Erő: Marosán Médea
12. Akasztott: Molnár György
13. Halál: Fenyvesi Boga
14. Mértékletesség: Burns Katalin
15. Ördög: Filep Mandula és Scholtz Krisztina
16. Torony: Kontur Balázs
17. Csillag: Fenyvesi Zsuzsi
18. Hold: Sipos Orsolya
19. Nap: Hrotkó Heléna
20. Ítélet: Jobbágy Bernadett
21. Világ: Varga Heni
22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán
23. Föld: Gulyás Magda
24. Kapu: Molnár Anna

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia
Jelmezek és kártyák: Bérczi Zsófia

Helyszín: Kiscelli Romtemplom Kripta, Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108
Időpont: 2019. május 12. 13.00 – 18.40, belépés egyesével 13.00-17.00 között
Hossz: egyéntől függő
Nyelv: magyar, angol
Ár: 3000 Ft alapár, plusz a bent töltött idő szerint megkezdett 10 percenként 1000 Ft (6000 Ft / óra)
Regisztráció: www.livingpicture.org
Foglaló: (alapár plusz az első fél óra díja): 6000 Ft, a regisztrációt követő 3 napon belül utalandó

© Adrián Zoltán

A Tarot Labirintusban 24 szereplővel találkozhat egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan 6 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel 4 órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 18.40-kor pedig bezár a kripta.

A foglalót kérjük, hogy a regisztrációt követően utalja el az Élőkép Művészeti Közhasznú Egyesület bankszámlájára, MagNet Bank, 16200106-11638939-00000000. A közlemény rovatba kérjük, írja be a regisztrációhoz használt nevet, a regisztráció az utalással válik véglegessé. Amennyiben az utalás 3 napon belül nem érkezik meg, a regisztrációt töröljük. A foglaló összegét lemondás esetén nem utaljuk vissza.  Amennyiben nem áll módjában utalni, úgy a foglaló összege személyesen egyeztetve a 70-3387002 telefonszámon az egyesület székhelyén fizethető be.

A regisztráció és a foglaló utalása együttesen jelenti az érvényes helyfoglalást. A jegyár fennmaradó része a bent töltött idő függvényében a helyszínen fizetendő. Kérjük, hogy számoljon azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük, és letétbe tesszük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.

Forrás: Élőkép Színház