Újabb opera klasszikust állít táncszínpadra az Inversedance Társulat művészeti vezetője!

Először látható Magyarországon az operairodalom talán legszebb és legtöbbet játszott műve, Giacomo Puccini – Bohémélet című operájának táncszínházi átirata. Tatabányán, a Jászai Mari Színház Népházban Fodor Zoltán legújabb egész estés produkcióját az Invesedance Társulat táncművészei és meghívott vendégei előadásában láthatja a nagyérdemű április 17-én este, 19.00 órai kezdettel.

© Csendes Krisztina

Ahogy azt a táncművész-koreográfustól megszokhattuk, most is kiemelt szerepet kap egy-egy érzelmi állapot kibontása, kiemelése, több aspektusból történő ábrázolása miközben megőrzi a színpadkép minimalista, ám mégis látványos világát. Koreográfiájában keveredik a szürrealista megjelenés a klasszikus, puha elemekkel, Fodor Zoltán jellegzetes szimbólumrendszerével.

© Csendes Krisztina

© Csendes Krisztina

Az egy órás produkció törekszik követni az eredeti mű főbb motívumait és vonalvezetését, melyben fontos szerepet tölt be Gergely Attila zeneszerző alkotói tevékenysége is, aki izgalmas zenei átkötéseket és egy-egy tétel hangsúlyosabb átírását készíti az előadáshoz.

A fordulatos és érzelem gazdag produkció budapesti premierjére is szeretettel várjuk a nagyközönséget, várhatóan a Nemzeti Táncszínház színpadán.

© Csendes Krisztina

© Csendes Krisztina

A darabról bővebb információ az alábbi linkre kattintva érhető el, a Társulat hivatalos honlapján:

http://www.inversedance.com/hun/hirek/uj-bemutato/

Forrás: Invesedance Társulat