Hullámok, újra bensőséges utazásra invitál a Feledi Project

A novemberi sikeres bemutató után most újra látható lesz Feledi János vezette Feledi Project HULLÁMOK című előadása a Nemzeti Táncszínházban.

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

2019. május 03-án újra látható lesz a Nemzeti Táncszínházban a Hullámok című produkció. Az előadás Virginia Woolf azonos című könyve inspirálta, melyben hat ember belső monológját látjuk, akiknek életük a gyermekkortól az öregségig összefonódik. A történet egy bensőséges meditáció, intim kirakósjáték.

Benyomások, érzések, hömpölygő gondolatok önmagukról és másokról, látomások, melyek egyre mélyítik a képet a hullámzó világról.

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

Előadásról írták:

Vízhez és levegőhöz közelítő asszociációkat keltve az előadás valamiféle határvilágot teremt egy olyan világban, amely se nem föld, se nem ég, se nem test, se nem tudat – hanem mindezek közötti síkján megteremtett táncfolyam. (bethlenszinhaz.blogspot.com)

Feledi János koreográfiája számomra sok újat mutatott. Elfojtotta a táncosok feltörő érzelmeit, a szereplők magukból hozzáadott spontán emberi gesztusait. Művészei mintha faarccal léteztek a színpadon, csak a testek dolgoztak, csúcsra járatva. (izaszinhazbanjart.hu)

Erős az előadás kohéziós ereje, amelyet a mozdulatok, a színek és a hangok összhangja is jól kifejez. Az előadás formailag letisztult és harmonikus. A néző átadja magát az élménynek, de nem tudatosan van jelen: beszippantja az, amit lát (hátára veszik a hullámok), és dobálja, sodorja, míg egyszer csak – az előadás végére – partra vetődik. (tanckritika.hu)

Előadók: Horváth Zita, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Csizmadia Tamás, Frigy Ádám, Taba Benjamin

Zene: montázs
Világítás: Hepkó Miklós
Látvány, jelmez, koncepció: Feledi János
Koreográfus-rendező: Feledi János
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
Produkciós partner: Pro Progressione, Nemzeti Táncszínház, Bethlen Téri Színház

Jegyek: http://nemzetitancszinhaz.hu/jegyinformacio

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

Feledi Project: Hullámok © Jókúti György

Forrás: Feledi Project