Táncosok a tömegben! – A Miskolci Balett flashmob akcióval harangozta be a Horizont fesztivált!

Április 24-27. között harmadik alkalommal várja a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a tánc szerelmeseit a Miskolci Nemzeti Színházban. Hat ország előadásait tekintheti meg a miskolci közönség, a négynapos fesztivált a vasárnapi régiségvásáron a Miskolci Balett tagjai harangozták be különleges meglepetésprodukciójukkal.

A korábbi évekhez hasonlóan a Miskolci Balett táncosai ismét megmozgatták a várost! Aki április 7-én ellátogatott a belvárosi régiségvásárra, különleges élményben lehetett része, ugyanis színházunk balettkara és a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tánctagozatának növendékei meglepetésprodukcióval készültek, hogy beharangozzák az idei Horizont fesztivált.

Délelőtt 11 órakor érdemes volt a színház felé nézelődni. A síneken villamosok helyett a táncosok szelték át a várost. A váratlan megmozdulásra a nézelődők is kíváncsiak voltak, jókora tömeg gyűlt a táncosok köré, akik a sínekről letáncolva a színház felé vették az irányt, és a színpadon folytatták a produkciót. Ott már legújabb előadásuk, a Szentivánéji álom néhány részletét mutatták be a közönségnek. A táncelőadást William Shakespeare nyomán Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője rendezi. Április 27-én, a Horizont fesztivál utolsó napján mutatják be a Játékszínben.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
,