A 19. századi komolyzene csodái szólalnak meg Haruka Nagao és Nagy Ervin előadásában

Csodagyerek-kompozíciók és fiatalkori mesterművek a 19. század Mozartjától, az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában.

Mendelssohn válogatott szerzeményei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar következő estjén, 2019. április 11-én a MOM Kulturális Központban Haruka Nagao hegedűművész és Nagy Ervin zongoraművész közreműködésével. Elsőként Felix Mendelssohn-Bartholdy d-moll hegedűversenyét (MWV O 3) hallhatja a közönség, melyet a mester mindössze 13 évesen komponált hegedűre és vonószenekarra. A mű megszületése után 130 évig lappangott elfeledve, és azóta is ritkán szólal meg koncerteken. Ezt a d-moll hegedű-zongora kettősverseny (MWV 04) követi. A szünet után a 19. század Mozartjának is nevezett német komponista Oktett (Oktett op. 20) című, 16 éves korában szerzett briliáns művének vonószenekari változata zárja le méltóképp a koncertet.

Haruka Nagao © Anima Musicae Kamarazenekar

A vendégművész Haruka Nagao zenei tanulmányait a Tokyo University of Arts egyetemen végezte, ezt követően a University of Music and Performing Arts posztgraduális képzésén vett részt Grazban. Számos nagysikerű koncertet adott szólistaként különböző zenekarokkal Európában és Ázsiában. Jelenleg a tokiói Geidai Egyetem doktorandusza, miközben idén diplomázik a Zeneakadémia mélyhegedű-mesterképzés szakirányán. Az eddigiekben számos nemzetközi elismerésben részesült. Közreműködött többek között a Tokyo Symphony Orchestra, a Tokyo Philharmonic Orchestra, a Japan (Osaka) Century Symphony Orchestra, a Japan Philharmonic Symphony Orchestra, az Orchestra Philharmonique de Radio France, az Omaha Symphony, valamint a State Chamber Orchestra of Armenia koncertjein. 2016-tól a Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertmestere.

Nagy Ervin © Anima Musicae Kamarazenekar

Nagy Ervin a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott Nádor György és Kurtág György növendékeként. Fellépett már szerte Európában, az Egyesült Államokban és Japánban. Olyan zenekarok élén játszott, mint az Academy of London Chamber Orchestra, a Mozarteum Orchestra of Salzburg vagy a Fort Worth Symphony.

Az estre jegyek 2000 Ft-os áron kaphatók, a diák- és nyugdíjas jegyár 1000 Ft. Jegyek a momkult.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatában, valamint a MOMkult jegypénztárában kaphatók.

Mendelssohn est az Anima Musicae Kamarazenekarral
2019. április 11., csütörtök 19:30
MOM Kulturális Központ
1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Forrás: Anima Musicae Kamarazenekar