Közös tenger felolvasás + vendég (Seres Lili Hanna)

Helyszín: Nyitott Műhely
Időpont: 2019. április 9., 19:00

Az esemény Fenyvesi Orsolya, Izsó Zita, Nagy Hajnal Csilla, Simon Bettina és Terék Anna közös felolvasás sorozatának legújabb állomása. Az öt alkotó versvilága nem áll távol egymástól, a víz és a tenger metaforája és összetett jelentésrétegei fontos szerepet töltenek be a szövegeikben. Újabb közös estjük ismét egy különleges alámerülés a szimbólum használatának mélységeibe.

A felolvasásokon ezentúl egy-egy vendégszerző is közreműködik: a második meghívott Seres Lili Hanna.

Seres Lili Hanna 1993-ban született. Prózát és verset ír; a prae.hu és az ELTE Online rovatvezetője. Az ELTE BTK doktoranduszaként a kortárs magyar irodalom szegénységábrázolásával foglalkozik. Első verseskötete Várunk címmel 2019 áprilisában jelenik meg a FISZ gondozásában.

Az esten Sztojka játszik majd elektromos citerán. (Sztojka egyébként utcazenész, akivel nap mint nap találkozhatunk a város legkülönbözőbb pontjain.)

***
Fenyvesi Orsolya (1986) költő, műfordító, szerkesztő. Kötetei: Tükrök állatai (JAK-Prae, 2013), Ostrom (Kalligram, 2015), A látvány/Kommentárok meg nem írt versekhez (Scolar Kiadó, 2018). Legutóbbi fordítás: Anne Carson: Vörös önéletrajza (Magvető, 2017).

Izsó Zita (1986) Gérecz Attila-díjas költő, műfordító, drámaíró. A FISZ- Kalligram Horizontok világirodalmi sorozat, és az Üveghegy gyerekirodalmi oldal (www.uveghegy.com) szerkesztője. Verseskötetei: Tengerlakó (2011, FISZ), Színről színre (2014, PRAE-Palimpszeszt), Éjszakai földet érés (2018, Scolar.)

Nagy Hajnal Csilla 1992-ben született Losoncon, verseket és prózát ír. Művei megjelentek többek között a Kalligramban, az Irodalmi Szemlében és a Palócföldben. Első verseskötete 2016-ban jelent meg a Kalligram Kiadó gondozásában, Miért félünk az őrültektől címmel. A könyvvel 2017-ben elnyerte a Makói Medáliák díjat.

Simon Bettina 1990-ben született Miskolcon, Pécsett nőtt fel. Költő, Jelenleg Budapesten él. Műveszettörténetből diplomázott az ELTÉ-n. Első, Strand című kötete 2018-ban jelent meg a József Attila Kör és a Magvető Kiadó gondozásában.

Terék Anna 1984-ben született Topolyán. Költő, drámaíró. Kötetei: Mosolyszakadás (2007), Duna utca (2011), Vajdasági lakodalom (2016), Halott nők (2017.) 2011-ben Duna utca című kötetéért Sinkó-díjat, tavaky tavasszal pedig harmadik verseskötetéért Sziveri János díjat kapott.

A belépés ingyenes.