Bálint János fuvolaművész római hangversenye

A 2019. április 6-án szombaton 19.00 órakor kerül sor a Római Magyar Akadémia (Falconieri Palota – Via Giulia, 1) Liszt termében, Bálint János fuvolaművész római hangversenyére.

A koncert a Rómában született, később Magyarországon letelepedett Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész 84. születésnapja alkalmából kerül megrendezésre, aki maga is jelen lesz az eseményen.

A koncertet megelőzően Dr. Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója laudációval méltatja a híres szobrászművészt.

A Liszt Ferenc díjas Bálint János neve nem ismeretlen az olasz közönség előtt, hiszen 1983-ban részt vett Adorján András fuvolaművész olaszországi mesterkurzusán, majd 1984-ben az Anconában rendezett nemzetközi fuvolaversenyen első helyezett lett, és elnyerte a város nagydíját is. Ennek kapcsán 1985-ben meghívást kapott Ferrarába, ahol nagy sikerrel szerepelt az Aterforum Fesztiválon valamint az utóbbi években több alkalommal volt a rovigói Venezze Zeneakadémia vendégprofesszora.

Bálint János

A római hangversenyen J.S. Bach, F. Farkas és A. Piazzola művei csendülnek fel, majd a megjelentek balatonfelvidéki bórkóstolón vehetnek részt.

A Római Magyar Akadémia és Balatonfüred városa által közösen szervezett est a két intézmény között immár hagyománnyá vált együttműködés keretében valósul meg, a tavalyi Hamvas Béla Fák című műve olasz változatának bemutatóját illetve Snétberger Ferenc gitárművész koncertjét követően.

Forrás: Római Magyar Akadémia