Keep Floyding – Március végén ikonikus Pink Floyd dalokkal az A38-on

A Keep Floyding hazánk, de talán egész közép-európai régió legsikeresebb Pink Floyd tribute együttese az elkövetkezendő hetekben három jelentős koncertre is készül.

Az elsőn, márciusban az A38 Hajón a legelsőtől a legutolsó Pink Floyd-albumig minden zenei érát felelevenítenek, természetesen a korszakos slágerek sem maradnak el.

A következő állomás áprilisban a Pólus Mozi Rock Klub következő kiemelt eseménye lesz, egy olyan különleges Pink Floyd-est, melynek keretében az 1972-es Live at Pompeii koncertfilm vetítése a Keep

Floyding élő koncertjével egészül ki.
Végül, de nem utolsósorban májusban az igazán ínyencek számára az idehaza a lehető legautentikusabb környezetben, az Aquincumi Amfiteátrumban maguk is eljátsszák a Live at Pompeii programját.  

Az idén huszadik  esztendejét betöltő zenekar a kezdetektől fogva feladatának érezte a Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását, évről-évre újabb  mérföldkövek és koncerthelyszínek meghódításával. Repertoárjuk a  közismert dalok mellett mindig tartalmaz ritkán hallott zenei  különlegességeket, koncepcióba szervezett – teljes albumokat is. Minden egyes műsort a helyszín és az alkalom jellegéhez formálva igyekeznek  egyedülálló koncertélményt biztosítani. Természetesen nem csak hangzás-, de látványvilágában is igyekeznek a nagy előd nyomdokaiba lépni, így igazi ‘best of Floyd’ élmény várható, teljes zenekari felállásban, szaxofonnal és vokállal kiegészülve.

– Keep Floyding Experience /03.29., A38/

Negyedik  alkalommal tér vissza a zenekar az A38 hajóra, ahova a klasszikus Keep Floyding Experience nevű programmal készül. Csodálatos pszichedelikus rockzenei utazás, kompromisszum-mentes hangzás a Floyd legnagyobb slágereivel. Az együttes ismét bizonyítja, tényleg szólhat úgy a zene, mint az albumokon.

– Keep Floyding koncert + Live at Pompeii (1972) vetítés /04.18., Pólus mozi/
Egy igazán különleges program, nem csak rajongóknak. A Pólus mozi termében, kényelmes fotelekből hallgatható a Keep Floyding egyedi – a korszakhoz tematikában és technológiában is alkalmazkodó válogatása. A fellépés alatt egyedi vizuális koncepció kerül a vászonra, kvadrofónikus térhangzású hangeffektek színesítik a zenekari fellépést. Az élő részt követően pedig megtekinthető 5.1 – térhatású hanggal és digitálisan feljavított képminőségben a mára már legendássá vált, eredeti 1972-es Live at Pompeii koncert. 

– Keep Floyding – Live at Aquincum /05.10., Aquincum/

Számos exkluzív helyszínen aratott eddig osztatlan sikert a zenekar. Az A38 hajó, a Müpa Fesztivál Színháza és Nemzeti Hangversenyterme mellé méltán sorakozhat fel az Aquincumi Amfiteátrum. Május 10-én este az 1972-es olaszországi Pompeii romok között előadott és filmre rögzített koncert rekonstrukciója csodás élményt adhat a rajongóknak – a lehető legautentikusabb környezetben, figyelembe véve és maximálisan tiszteletben tartva a hely lehetőségeit és adottságait. A közel ezerfős publikum előtt adják elő a progresszív rockzene legkülönlegesebb dalait este 19 és 21 óra között, a lemenő nap fényeiben megvilágított amfiteátrumi helyszínen. Az eredeti Pompeii program mellett válogatnak a Pink Floyd későbbi legnagyobb slágereiből is, érintve a Dark Side of the Moon és a The Wall nagylemezeket is.
A múzeum felelős munkatársai örömmel és hathatós segítségükkel támogatják és a rendezvényt.

KEEP FLOYDING
– március 29. 19.30 – A38
– április 18. 19.00 – Pólus mozi
– május 10. 19.00 – Aquincum 

Tagok:
Goldschmidt Gábor – gitárok, ének
Tóth András – gitárok
Segesdy Márton – billentyűk, ének
Heinfarth György – dobok
Balázs Bálint – basszusgitár, ének
Haáz Imre – szaxofon
Garda Zsuzsanna – ének
Simon Edina – ének

Prohászka Ferenc – hang
Németh Zoltán – fény
Balázs Lajos – vizuál

Forrás: Keep Floyding