Vígszínházi hírek – Csapó Attila kapta a Soós Imre-díjat

CSAPÓ ATTILÁT, társulatunk fiatal tehetségét Soós Imre-díjjal tüntették ki a Színházi Világnap alkalmából.  A díjat a MASZK Országos Színészegyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma alapította pályakezdő színészek számára.

© Szkárossy Zsuzsa

Csapó Attila 2015-ben végzett színész szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László – Hegedűs D. Géza – Forgács Péter osztályában. A diploma után azonnal a Vígszínházhoz szerződött, de már egyetemista korában is játszott a színházban, a Vízkereszt, vagy amit akartokban a Herceget.

Ő a Pál utcai fiúkban a bosszúvágytól árulóvá vált Geréb, A padlásban BARRABÁS a gengszter, az Óz, a csodák csodájában a Gyáva oroszlán, a Játék a kastélyban című darabban Ádám, a Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadásban pedig négy karaktert alakít nagyszerűen.

Csapó Attila az egyik legtöbbet játszó színész a Vígszínházban, tizenegy előadásban, húsz szerepet alakít kitűnően.

„Amikor elkezdtem itt játszani, egy dolgot fogadtam meg: minden hitemet és energiámat a színháznak szentelem, de közben nem felejtek el boldog és egészséges embernek maradni” /Csapó Attila/ 

Csapó Attilának a Soós Imre-díjat Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke adta át A Pál utcai fiúk előadás végén.

Az élet mint olyan – 200. jubileumi előadás

A Házi Színpadon tegnap este volt a 200. jubileumi előadása Az élet mint olyan című darabnak,  Ilan Eldad rendezésében.

A népszerű tragikus komédia szereplői: Kútvölgyi Erzsébet, Kern András és Márton András.

Hanoch Levin izraeli szerző íróilag és színpadilag bravúros színdarabja egy házaspár éjszakai, több menetes, sírni- és nevetnivaló élet halál harcáról szól  Az emberi párkapcsolatok olyan mély és igaz alaphelyzetéről beszél, amellyel legalább is egyszer nagyon sok férfi és nő szembesült, szembesül, vagy szembesülni fog élete folyamán.
Gratulálunk a szereplőknek, alkotóknak a sikerhez, és további sok szép előadást kívánunk! 

Az élet, mint olyan 200. előadás © Szkárossy Zsuzsa

Színházi Világnap 
Az idei színházi világnapi üzenetet  a kubai Carlos Celdrán rendező, író, színházigazgató fogalmazta meg.
Gondolatait a Vígszínházban ma este a Hamlet, a Házi Színpadon a Távoli dal című előadások előtt Kern András tolmácsolásában,  a Pesti Színházban a Lóvátett lovagok előtt Lukács Sándor felolvasásában hallhatja a közönség.
Forrás: Vígszínház