Rendkívüli program! – Gauri Shankar Gupta 2 előadása

AZ ÉLET REJTÉLYEI – Ősi bölcsesség és modern tudomány Őekszelenciája Gauri Shankar Gupta két részes előadása 2019. március 27én, szerdán és 2019. április 1-én, hétfőn, 17.00 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

Gauri Shankar Gupta © Gergely Bea

Az előadások angolul hangoznak el. Magyar fordítást biztosítunk.

Téma a 2019. március 27-i programon:
A VILÁGEGYETEM EREDETE
Téma az április 1-i programon:
KI VAGYOK ÉN? AZ EMBER A VILÁGEGYETEMBEN

„Az élet rejtélyei az emberi kíváncsiság örök tárgyát jelentik. Az univerzum keletkezése és működése a tudat megszületése, az életformák, fajok millióinak kialakulása és szaporodása, az emberi élet célja, a szenvedés okai, ember és környezet viszonya, továbbá sok-sok hasonló kérdés – ezek a minket izgató talányok legnagyobbjai, s legnagyobb elmék fáradoztak és fáradoznak létezésünk titkainak megfejtésén. E rejtélyen én magam is sokat töprengek hosszú idő óta. Az a szellemi utazás, amely ennek a könyvnek a megírásáig vezetett, életem legnagyobb, varázslatos és gazdagító élménye volt.” (Gauri Shankar Gupta)

Gauri Shankar Gupta közgazdaságtanból szerezte diplomáját. 1981-ben csatlakozott az indiai külügyi szolgálathoz, különféle diplomáciai tisztségeket töltött be Belgiumban, Bangladesben, Bahreinben, Mexikóban, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken és Mongóliában. 2010 és 2013 között India magyarországi és bosznia-hercegovinai nagyköveteként szolgált, azután pedig a Karibi-térség országaiban töltötte be India főmegbízotti posztját. Íróként és költőként számos kötet szerzője, érdeklődésének középpontjában a tudomány, a környezetvédelem és a spiritualitás viszonya áll. Az élet rejtélyei – Ősi bölcsesség és modern tudomány című munkáját számos nyelvre lefordították. A közelmúltban jelent meg Angliában Limits of Consumption – Environmental Degradation and Ancient Wisdom (A fogyasztás korlátai – környezetrombolás és ősi bölcsesség) című könyve.

A programok ingyenesek, de javasoljuk, hogy akik regisztrálnak, vásárolják meg kedvezménnyel a könyvet, mert az előadásokat követően Gauri Shankar Gupta dedikálja a kötetet.

Mindenkit szeretettel várunk!

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/391898364697927/

Forrás: Kossuth Kiadói Csoport