A Komáromi Jókai Színház két fesztiválon is szerepel Budapesten

A Komáromi Jókai Színház április-május folyamán két alkalommal is fellép a magyar fővárosban.

A padlás – Komáromi Jókai Színház © Kiss Gibbó Gábor

Elsőként április 17-én az Újpesti Rendezvénytér színháztermében (1042 Budapest, Szent István tér 13-14.), a Vidéki Színházak Fesztiválja keretében Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Horváth Péter A padlás című népszerű musicaljét láthatja a közönség Méhes László rendezésében, aki a vígszínházi ősbemutatón, s a premiert követő többszáz előadáson a Herceg szerepét játszotta, tehát kívül-belül ismeri ezt a csodálatos dallamokkal átszőtt mesét, mely gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt garantált szórakozást kíván. A komáromi produkciót Presser Gábor és Sztevanovity Dusán is megtekintette, s elismerően szóltak róla (ahogy az a Színházi Lábjegyzet című videósorozat hatvannyolcadik részében is látható-hallható).

A félkegyelmű – Szabó Viktor, Tóth Tibor, Komáromi Jókai Színház © Kiss Gibbó Gábor

Május 3-án, pénteken a komáromi társulat játssza majd a budapesti Nemzeti Színházban, a MITEM fesztivál keretében, neves nemzetközi mezőnyben Dosztojevszkij: A félkegyelmű című produkcióját, melyet a szlovák színházi élet ikonikus alakja, a cseh- és szlovák filmművészet emblematikus színésze, a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Egyetem legendás tanára, Martin Huba rendezett, aki rendszeresen visszatérő vendége a Komáromi Jókai Színháznak. Az előadás tavaly már bizonyított a Magyar Színházak XXX. Kisvárdai Fesztiválján, ahol a verseny közönségdíját, Bandor Éva, a társulat Jászai Mari-díjas színésznője pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat nyerte el Lizaveta Jepancsina megformálásáért.

A PADLÁS:

Jegyvásárlási lehetőség a budapesti előadásra április 17-re:

https://up4event.jegy.hu/program/videki-szinhazak-fesztivalja-bemutatja-a-padlas-komaromi-jokai-szinhaz-eloadasa-103500/546246

A FÉLKEGYELMŰ:

A produkció adatlapja a Nemzeti Színház honlapján:

https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/a-felkegyelmu

Forrás: Komáromi Jókai Színház
,