Pénteken mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Dan Gordon Esőember című drámáját

2019. március 22-én pénteken, 19.00 órától mutatja be Dan Gordon Esőember című drámáját a Veszprémi Petőfi Színház Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész és Szalay Bence főszereplésével; az előadást Anger Zsolt Jászai Mari-díjas rendező viszi színre. 

Leírás:

A szeretetnek végtelen számú különböző formája létezik, és egyik sem mentes a nehézségektől. Az Esőember című történet hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Az sem tudja megváltoztatni, hogy rég nem látott apja meghal; viszont megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Vajon ki lehet az? Ki örökölte a dollármilliókat? Az illető egy zárt intézetben él, egy autista zseni, aki nem más, mint saját testvérbátyja, akinek a létezéséről eddig fogalma sem volt. Hosszú, különleges utazás kezdődik, melynek során a furcsa, magába zárt lélek megnyitja öccse kérges szívét…

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Az azonos című filmdrámát 1988-ban mutatták be Tom Cruise és Dustin Hoffman főszereplésével, így sokaknak ismerős lehet a négy Oscar-díjat nyert film. Anger Zsolt a színpadi adaptáció elkészülte után egy évvel, 2010-ben már megrendezte a drámát Budapesten, a veszprémi előadás azonban gyökeresen eltér majd a színházi alkotó korábbi munkájától. A rendező kifejtette, hogy már az első találkozás alkalmával egyértelmű volt számára, hogy inspiráló csapattal kezdheti el a próbákat. „Van néhány erős elképzelésem és alapgondolatom, amivel megérkezek egy-egy próbára, de hiszek abban, hogy kölcsönös inspiráció alapján tud igazán építkezni a darab, és együtt alakítjuk ki az előadást. Mindig is szerettem az organikusan fejlődő munkát” – vélekedett. Anger Zsolt szerint a sok humorral és helyzetkomikummal építkező mű alapján a nézők nem csupán egy autista fiatalember történet ismerhetik meg, hanem egy szórakoztató és egyben elgondolkodtató előadás is születik majd. Raymond Babbitt szerepében a Jászai Mari-díjas Oberfrank Pált láthatja majd a közönség, öccsét, Charlie Babbittot pedig Szalay Bence formálja meg.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Szalay Bence nagy örömmel fogadta Charlie Babbitt szerepét. „Hatalmas ívet jár be a karakterem, fiatal színészként ez nagy lehetőség számomra, amiért nagyon hálás vagyok. Az autista Raymond Babbitt öccsét játszom, aki az élete folyamán sok családi problémát elfojtott magában, és miközben fokozatosan megszereti a testvérét, saját magát is egyre inkább megismeri” – nyilatkozta a fiatal színész.

Raymond Babbitt szerepét Oberfrank Pál, Jászai Mari-díjas, érdemes művész formálja meg. „Ez a történet kiválóan alkalmas arra, hogy az érzékenyítéssel foglalkozzunk. Nincs két egyforma autizmus, ezért is hagytam, hogy megszülessen bennem az a Raymond Babbitt, akit én magamban érzek. Bízom benne, hogy szeretni fogják a nézők” – árulta el a színművész.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

Az MGM filmje alapján, történet: Barry Morrow, forgatókönyv: Ronald Bass és Barry Morrow

A magyarországi bemutató az MGM ON STAGE, Darcie Denkert és Dean Stolber külön engedélyével történt. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A Veszprémi Petőfi Színház márciusi bemutatójához kapcsolódva újabb állomásához érkezett a színház Premiertől premierig című, immár hagyománnyá vált kiállítás sorozata is. Ezúttal az AutiSpektrum Egyesület, valamint Vági Edina mandalakészítő tárlatának megnyitójára került sor március 21-én csütörtökön, 18.15 órakor a teátrum előcsarnokában.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

További információ: http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Havi-musor/Esoember1

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház