Színházi Világnap Szegeden

Izgalmas programokkal várja látogatóit a Szegedi Nemzeti Színház március 27-én, a Színházi Világnapon.

Egész nap változatos programokon vehetnek részt az érdeklődők a szegedi teátrumban március 27-én. 10 órakor a nagysikerű osztálytermi előadás, az Arany János életművén alapuló Arany óra veszi kezdetét a balett-teremben, 11 és 12 óra között pedig közelgő bemutatóink próbáiba nézhetnek bele: a Kisszínházban a Parasztbecsület/Bajazzók, míg a Nagyszínházban a Virágot Algernonnak kulisszái mögé pillanthatnak be.

Ezt követően ismét a balett-terembe invitálják a résztvevőket a szervezők, délben ugyanis kezdődik a Godot-ra várva színházi nevelési előadás, mely az elvárásokkal szembeni motiválatlanság témakörét dolgozza fel interaktív, párbeszédes formában színész-drámatanárok közreműködésével.

15, 16 és 17 órakor színházbejárás indul, az érdeklődők a közönség elől elzárt helyiségeket, tereket is meglátogathatják a zsinórpadlástól a kelléktárig – mondhatni, kötelező program azok számára, akik saját szemükkel szeretnék megismerni a színház kulisszák mögötti világát.

19:45-től A gyilkos című színpadi road movie után nyitott színházpedagógiai foglalkozáson és közönségtalálkozón vehetnek részt a nézők a Kisszínházban.

19 órakor veszi kezdetét Az opera titkai címmel a Liszt-díjas Pál Tamás első karmester szórakoztató beavatószínházi előadása a Nagyszínház 817-es próbatermében.

A programokon való részvétel ingyenes, az Arany óra és a Godot-ra várva azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztrációra a kooperalo@szinhaz.szeged.hu email címen van lehetőség.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház