Finisszázs | Melkovics Tamás tárlatvezetése Morfologika című kiállításán

Kedves Művészetbarátok!

Szeretettel várunk mindenkit a március 14-én 17:30-kor megrendezésre kerülő záró tárlatvezetésünkre, melynek keretében Melkovics Tamás személyesen kalauzolja körbe a látogatókat Morfologika című kiállításán a Várfok Project Roomban.

A vezetés magyar nyelvű, előzetes bejelentkezés nem szükséges, a részvétel ingyenes.

Időpont: 2019. március 14, csütörtök, 17:30
Helyszín: Várfok Project Room (1012 Budapest, Várfok u. 14.)
Időtartam: 30 perc

Melkovics Tamás: Morfologika

A Várfok Project Room idei első kiállításán újfent a szobrászaté főszerep: Melkovics Tamás Morfologika című egyéni tárlatát tekinthetik meg a látogatók, mely a fiatal művész 2015 óta készülő moduláris szobraiból és az azt kiegészítő grafikai anyagból mutat be egy izgalmas válogatást.

Melkovics Tamás (1987, Székesfehérvár) 2012-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán, Farkas Ádám osztályában. A Derkovits-ösztöndíjas művész az utóbbi években számos csoportos kiállításon mutatta már be alkotásait, olyan rangos intézményekben, mint a Műcsarnok, a dunaújvárosi ICA-D Kortárs Művészeti Intézet, vagy a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum.

Melkovics műveinek alapproblémája az élet eredetéről való tűnődés: a keletkezés és a kibontakozás rejtélye, valamint maga a fejlődés folyamata izgatja leginkább. Absztrakt formákból felépített szobraiban nyomon követhetjük, ahogyan egyszerű lépésekből és elmozdulásokból kiindulva egészen komplex alakzatok bontakoznak ki. Legújabb, a kiállításon is bemutatott komponálási módszere szerint Melkovics sokszorosított alapmodulokból építi fel lépésenként alkotásait, melyek végül tő nélküli, burjánzó, minden irányba kiterjesztett organikus szobrokban nyerik el végleges formájukat. A simára csiszolt felületek precíz kivitelezése és érzéki megformálása magával ragadja a néző tekintetét.

A tárlat a szobrok mellett kiegészül a művész nagy formátumú grafikai sorozatával is: a monokróm nyomatokon a szobrokban megjelenített gondolatkör köszön vissza, kiaknázva az eltérő médiumok sajátosságaiban rejlő művészi lehetőségeket.

Forrás: Várfok Galéria