V. Nembáj!fest – Industrial és Experimental Találkozó

2019. március 29-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a hazai neounderground egyik legerősebb eseménye a Nembáj! Industrial és Experimental Találkozó Budapesten, a Három Hollóban (Budapest V., Piarista köz 1.).

Kiváló formációk lépnek fel az est során, mondjuk ez a Nembáj! estében garantálható, az estén fellép a nemzetközi szinten kultikusnak számító doom-drone-experimental-rockot játszó kanadai illetőségű Thisquietarmy, de közös európai turnéjuk keretében láthatók lesznek az osztrák Mekongg (psychedelikus-experimental rock) és a kanadai Alpha Strategy (under-post punk, experimental) formáció is, amelyet leginkább Caspar Brötzmann vagy az egykori Birthday Party, Crime Of Cty Soultion-féle zenei sztrádán lehet valahova b kategorizálni.

A hazai területről fellép a Pozvakowski (experimenta-rock), róluk már szinte mindent leírtak, hiszen hazai viszonylatokban, de nemzetközileg is az experimental-noiserock egyik alapvetése, valamint a Rosinflux-T.Bali egyszemélyes biodark-industrial formációja, Bíró Kornél (Lyuhász Lyácint bt. ), Bom-ja (noise-punk) új lemezének bemutatójával.

Fellép két, viszonylag friss csapat: az Arkas  (black-postmetal-experimental) földbedöngölő duója (gitár-dob) és nem utolsósorban a hazai psycdelikus experimentalrock új felfedezettje a Lemurian Folk Songs elementáris energiájú formációja is.

Az eseményt Syporca Whandal (multimédiás  képzőművész) performance-a nyitja meg.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1879354118842135/