Újra hazánkba látogat a Moszkvai Balett

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel idén újra Budapestre látogat a Moszkvai Balett, hogy bemutassák a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemét. A hattyúk tava balettelőadást 2019-ben is két alkalommal láthatja a kultúrára éhes közönség.

Patinás értékek, örökzöld balett slágerek modern környezetben, az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészei – a Royal Moscow Balett a rendszerváltás óta a világon már több tízezer nézővel ismertette meg táncszínházának különleges látványvilágát. A társulat mottója egyszerű: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb rétegek számára. A társulat előadásait fémjelző egységes, klasszikus stílus a tánccsoport töretlen sikerének záloga immár két évtizede.

A társulatot Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor. Állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is, továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból.

Idén az adventi időszak előtt a magyar közönség is átélheti ezt a mesebeli élményt Budapesten. A hattyúk tava előadást két alkalommal, december 2-án és 3-án az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű. A 2018-as előadásokra egy hét alatt fogytak el a jegyek.