Taoista Tai Chi™ Nyílt Nap Budapesten

A közel 50 éve, 1970-ben alapított Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság a világ 26 országában van jelen, és a Taoista Tai ChiTM–t világszerte mintegy negyvenezren művelik.

A nemzetközi társaság részét képező Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 1994 óta működő civil szervezet, programjai hazánk öt városában látogathatók. A Társaság önkéntes edzői Budapesten kívül Sopronban, Győrben, Egerben és Fertőszentmiklóson heti rendszerességgel tartanak kezdő és haladó edzéseket, melyekhez Budapesten és Sopronban állandó klubhelyiség áll rendelkezésre. 

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 2019. március 9-én, szombaton 10 és 15 óra között nyílt napot rendez budapesti klubjában, ahol bárki ingyenesen kipróbálhatja a Taoista Tai ChiTM mozgásforma alapjait. 

Március 9-én 10–15 óra között a Társaság szélesre tárja a Semmelweis utca 2. szám alatt található klubhelyiség kapuit: ezen a napon folyamatosan várják mindazokat, akik szeretnének megismerkedni az egyik legősibb kínai mozgásformával.

Az egyre népszerűbb meditatív mozgásforma számtalan irányzata között a Taoista Tai ChiTM abból a szempontból különleges, hogy teljes egészében az egészség megőrzésére és javítására helyezi a hangsúlyt. Megalkotója, Moy Lin Shin mester, a tai chit nem harcművészetként tanította – az általa létrehozott 108 lépésből álló sorozat a fizikai és szellemi egészség megőrzését szolgálja. Jótékony hatásai között tartjuk számon a vér- és a nyirokkeringés serkentését, a tartás és az egyensúlyérzék javítását, az erő és a rugalmasság fejlesztését, a stressz csökkentését, valamint a kiegyensúlyozottság és a jó közérzet kialakítását.

A gyakorlatokat kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. A mozgás elemei, a lágy forduló és nyújtó mozdulatok az egyéni igényekhez és teherbíráshoz igazíthatók.

Bár nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, a Taoista Tai ChiTM segíthet olyan emberek életminőségének javításában, akik akut betegségekkel élnek együtt, mint például a rossz vérkeringés, a magas vérnyomás, az ízületi gyulladás, a hátfájdalmak, a légzőszervi problémák, az emésztési rendellenességek, a Parkinson-kór, a Fibromyalgia vagy a Sclerosis Multiplex. 

További információ: www.taoistataichi.hu

Forrás: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság