Megzenésített versek a Szeleburdi Játéksziget márciusi koncertjein

Márciusban a megzenésített verseké lesz a főszerep a Budapest Jazz Club kéthetente vasárnaponként jelentkező családi programsorozatában. Március 10-én a HandaBanda Zenekar Szabó Zselyke színésznő vezetésével énekes, játékos formában nyit kaput a magyar irodalom kincsestára felé, míg március 24-én Bognár Szilvia Titoktok családi koncertre várja a közönséget.

HandaBanda

A Szeleburdi Játéksziget szervezőinek a célja, hogy magas minőségű zenés gyerekprogramok segítségével, játékos formában vezessék be a legkisebbeket a kultúra varázslatokkal és meglepetésekkel teli labirintusába. Március 10-én a HandaBanda zenekar rengeteg dallal, verssel, mondókával és játékkal várja nemcsak a gyermekeket, de a szülőket és a nagyszülőket is.  A 2009 májusában alakult együttes lelke, Szabó Zselyke színésznő.  Célkitűzése, hogy megismertessék és megszerettessék a gyerekekkel az élő zenét, valamint kaput nyissanak a magyar irodalom kincsestára felé. Mindeközben igyekszenek levenni a gyermeknevelés mindennapos “terhét” az anyuk és apuk, illetve a pedagógusok válláról.

Bognár Szilvia a gyerekekkel

Március 24-én Bognár Szilvia Titoktok koncertjén a titkokat rejtő égszínkék kendőből dalok kerülnek elő. S nem is akármilyenek! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetik a közönséget a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Úgy, ahogy épp a résztvevők kedve tartja, vagy ahogy épp a forgandó szerencse hozza.

Facebook event:

Handabanda Zenekar, 2019. március 10. 11 óra

https://www.facebook.com/events/392610504618821/

Bognár Szilvia: Titoktok – családi koncert, 2019. március 24. 11 óra

https://www.facebook.com/events/361364731351013/

További információ:

https://www.bjc.hu/programok/eloado/handabanda/

Forrás: Budapest Jazz Club