Budapest Táncszínház: BITTERSWEET – Badora Társulat

A Budapest Táncszínház bemutatja soron következő műsorát 2019. 02. 25-én 20:00 órakor a DEPO studiószínházában (1097 Bp., Koppány u. 15.).

Jegyek a helyszínen válthatóak 2.500, – forintért.

BITTERSWEET: Badora Társulat
táncszínházi előadás két részben

Koreográfus: Barta Dóra, Szőllősi Krisztina

I. rész

Bittersweet

„Az ember elmegy orvoshoz. Azt mondja, depressziós. Hogy az élet kemény és kegyetlen. Egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja, „a kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este épp a városban van. Menjen el a műsorára, az majd felvidítja.” Erre az ember könnyekben tör ki: „De doktor úr, én vagyok Pagliacci!

„Keserédes. Érzéki oxymoron Keserű és édes íz keveréke. Mint a grapefruit. Vagy a tonik. Vagy mint maga az élet. Mert az élet is épp ilyen keserédes. Mármint annak, aki él, aki igazán él: aki nem fél odafordítani az arcát embertársai felé, aki nem fél sírni vagy éppen nevetni, s nem tart attól, hogy bárki gyengének tartja emiatt. Aki él, az keserédesen érzékeli és éli a világot. Mert az élet is épp ilyen keserédes. Nem fekete és fehér, nem jó vagy rossz, nem boldog és nem szomorú. Mert a világ színek kavalkádja, jóval és rosszal fűszerezett, a bánat és az öröm egymásba áthajló izolálhatatlan szálaiból szőtt szőttes. Aki igazán birtokolja a világot, aki igazán érzi a világ rezdüléseit, az egyetlen arcon képes – sőt – kénytelen hordozni mosolyt és könnyet is, mert semmi sem egy és semmi sem véglet.

II.rész

L’Amour

„Ezt nem értem… Én semmit nem tudok csinálni, és más sem… Mert jön Ámor és eltalál. Elszaladni sem tudok? Pedig szaladni azt nagyon tudok…

Nem tudok elszaladni sem, mert Cupido gyors mint a villám és előre jól kifundál mindent.” Ámor nyila nem válogat, szokták mondani.

A szerelem olyan intenzív érzés, hogy szinte belebetegszünk a nagy érzelmekbe. Minden megváltozik bennünk és körülöttünk akár még a látásunk, a mozgásunk is. A szerelem határozott módon tudatmódosító szerként működik, eufóriát okoz. A romantikus érzelmek közepette elfeledkezünk a kötelezettségeinkről, mert kognitív teljesítményünk nagy részét a szerelmünkkel kapcsolatos gondolatok foglalják le. A szerelem vak – és vakká is tesz!

Táncolják: Szőllősi Krisztina, Horváth Zita, Jurák Bettina, Varga Lotti, Nagy Nikolett, Takács Odett, Hoffman Virág Zoé, Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin

Fény: Katonka Zoltán
Zene: montázs
Jelmez: Barta Dóra
Smink: Pál Gergely

Koreográfus: Barta Dóra

Táncolják: Jurák Bettina, Varga Lotti, Nagy Nikolett, Takács Odett, Hoffman Virág Zoé, Földesi Milán, Szóka Roland, Raj Martin

Zene: montázs
Fény: Katonka Zoltán

Koreográfia: Szőllősi Krisztina

Web: http://www.budapestdancetheatre.hu/