Különleges tárlatvezetések a Korniss Dezső kiállításban

HEGYI LÓRÁND ÉS KOLOZSVÁRY MARIANNA KÖZÖS TÁRLATVEZETÉSE

2019. március 1. péntek 16.00 óra
Hegyi Loránd, művészettörténész, Korniss Dezső monográfiájának szerzője, az 1980-ban a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett Korniss Dezső kiállítás kurátora, valamint Kolozsváry Marianna, a Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításunk kurátorának közös tárlatvezetése.
Belépőjegy a kiállításra és a tárlatvezetésre: Teljes árú: 2900 Ft | Kedvezményes: 1600 Ft (azok számára, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják.) Találkozási pont: a program előtt az információs pultnál. Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a múzeum jegypénztárában. Maximális létszám: 30 fő.

RENDHAGYÓ TÁRLATVEZETÉSEK

Szombati napokon 16.00 órától rendhagyó tárlatvezetésekkel várjuk egyéni látogatóinkat a Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításban.

2019. március 2. Mácsai János, zenetörténész
2019. március 16. Tasnádi Zsuzsanna muzeológus, Néprajzi Múzeum
2019. március 23. Keserü Katalin művészettörténész, prof. emer. (ELTE Művészettörténet Tanszék)

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉSEK

Szombati napokon 16.00 órától kurátori tárlatvezetésekkel várjuk egyéni látogatóinkat a Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében című kiállításban.

Kolozsváry Marianna, művészettörténész

2019. március 9. I 2019. április 6.

Belépőjegy a kiállításra és a tárlatvezetésre: Teljes árú: 2900 Ft | Kedvezményes: 1600 Ft (azok számára, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják.) Találkozási pont: a program előtt az információs pultnál. Jegyek korlátozott számban kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, illetve a múzeum jegypénztárában. Maximális létszám: 30 fő.

Farsang a Korniss Dezső (1908-1984) kiállításban

2019. február 23. 16.00-23.00

Itt a farsang! A Magyar Nemzeti Galéria farsangi estje Korniss Dezső-kiállításunkhoz kapcsolódik. „Csak tiszta forrásból” – szól a kiállítás címe, s mi is olyan programokkal készülünk, amelyek valamilyen módon mind a magyar népművészethez, népzenéhez, néphagyományhoz kapcsolódnak.

A délutáni gyerekprogramok 16 órától kezdődnek workshoppal, speciális tárlatvezetéssel és zenés foglalkozással. A népzenei gyökerű, de nagyon is modern zenéhez ezúttal táncházi hangulatot biztosítunk. S ha már farsang, lesz jelmezverseny is, természetesen a népviseletek és a népi motívumok jegyében.

Részletes program a www.mng.hu oldalon található.

Jegyárak:
Teljes árú jegy: 3200 Ft ǀ Kedvezményes jegy:* 2400 Ft

Jegyek korlátozott számban kaphatók a jegypénztárban, illetve a jegymester.hu oldalon. 

*Hosszított nyitvatartás idején nem érvényesek a rendes nyitvatartási idő alatt igénybe vehető kedvezmények. Kedvezményes jegyet azok válthatnak, akik a kiállításokat díjtalanul vagy 50% kedvezménnyel látogathatják. Díjtalan belépő nem igényelhető.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az előadásokon és tárlatvezetéseken – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni. Kérjük ennek szíves figyelembe vételét!

Forrás: MNG