Zsótér Sándor is játszik az újszegedi Moliére-komédiában

Teljessé vált a Don Juan szereplő- és alkotógárdája: a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.

Balogh József, Jakab Tamás © Dusha Béla

Sokszínű társulat áll össze az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-i nyitóprodukciójához: olyan nagyszerű művészek is fellépnek Moliére komédiájában, a Don Juanban, mint Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula. Azonban néhány színész és alkotó nevét még titokban tartotta a Szabadtéri – most erre a meglepetésre is fény derül.

A magyar színházi szcéna egyik ikonikus alakja, színész-rendezője, Zsótér Sándor lép a Koldus szerepében az újszegedi színpadra. Zsótér nevét számos emlékezetes szegedi produkció is fémjelzi, idén nyáron pedig a Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári rendezőpáros felkérésére szerepet vállalt a Don Juanban.

Balogh József, Jakab Tamás © Dusha Béla

Don Juan embereit alakítja három, Szegeden jól ismert személy; a néma szerepeket Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andóczi-B.  József játssza.

Nemcsak a szereplőgárda, hanem a látványtervező személye is garantálja az izgalmakat: Bianca Imelda Jeremias a fantáziadús, „beszédes” jelmezeivel és kreatív színpadi tereivel megkoronázza az egyébként is világklasszis darabot. Aki pedig a szavakon túli Don Juant keresi és találja meg, Szirtes Edina Mókus: a sokoldalú világzenei művész a Moliére-komédia zeneszerzője.

Az immár teljes szereplő- és alkotógárda közös munkájának eredményét július 19-én, 20-án és 21-én láthatja az újra megnyíló Újszegedi Szabadtéri Színpadon a közönség.

Moliére
DON JUAN
komédia
két részben

Fordította: Petri György

Szereplők:
DON JUAN, Don Louis fia – Jakab Tamás
SGANARELLE, Don Juan szolgája – Sorbán Csaba
DONNA ELVIRA, Don Juan felesége – Csákányi Eszter
DON CARLOS, Donna Elvira fivére – Kancsár József
DON ALONSO, Donna Elvira fivére – Balog József
DON LOUIS, Don Juan apja – Bodrogi Gyula
KOLDUS – Zsótér Sándor
MARI, parasztlány – Sebők Maya
BERNADETTE, parasztlány – Farkas Andrea
FRICI, paraszt – Kancsár József
A PARANCSNOK SZOBRA – Kulka János
VASARNAP ÚR, kereskedő – Balog József
DON JUAN EMBEREI – Geréb Ágnes, Odorics Ferenc, Andóczi-B. József

Súgó:  Szabó Ágnes
Szcenikus:  Tóth Kázmér
Díszlet -és jelmeztervező:  Bianca Imelda Jeremias
Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus

Dramaturg/rendező: O. HORVÁTH SÁRI
Rendező: HERCZEG T. TAMÁS

Forrás: Szegedi Szabadtéri