Hunyadi László halálának rejtélyei az újabb kutatások fényében – Rejtélyes Történelem sorozat

A Várkert Bazár Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti-irodalmi sorozatában minden hónap utolsó csütörtökén olyan titkokra, talányokra derül fény, amelyek régóta foglalkoztatják a történészeket és a közvéleményt. Az esteken a magyar és a világtörténelem rejtélyeiről Csorba László történész beszélget meghívott vendégeivel, a témák kiemelkedő szakértőivel.

„Meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály!” – ünnepli a Hunyadiak győzelmét az ellenfél, Czillei Ulrik felett immár másfél évszázada az operarajongó magyar közönség. Ám tudjuk, hogy mégsem csitultak az indulatok és az ifjú Hunyadi László feje hamarosan porba hullott Budavár piacán. Vajon jól tudjuk-e azt, amit tudni vélünk? A fönnmaradt oklevelek korábbinál gondosabb vizsgálata során egy új történet bontakozik ki előttünk: nem kevéssé véres, mint az előző, és több pontján igazi meglepetéssel szolgál…

Vendég: Pálosfalvi Tamás, a MTA BTK Történettudományi Intézet tudományos főmunkatársa

Csók István: Báthory Erzsébet

Dátum: 2019. február 28.
Időpont: 19.00 óra
Helyszín: Várkert Bazár, Testőrpalota, Vetítőterem (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.)

Jegyár: 1 500 Ft

Online jegyvásárlás: https://varkertbazar.hu/index.php/esemenyek/rejtelyes-tortenelem-sorozat

Állítsa össze bérletét! Vásároljon 15% kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet személyesen jegypénztárunkban vagy honlapunkon keresztül. Belépőjegyével az Újvilág született című állandó kiállításunkat 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2019. június 30-ig.

Forrás: Várkert Bazár