TALES/ART/FASHION MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT NYERTESE – BERECZKI KATA: Tales of my life

A FASHION STREET Budapest, a Bartók Béla Boulevard és az ArtHungry közös együttműködésével képző- és iparművészeti pályázatot hirdetett hazai alkotók számára, „Tales / Art / Fashion” elnevezéssel. A kezdeményezés célja, hogy a feltörekvő generáció művészei számára új perspektívákat nyújtsanak, művészi pályájuk kibontakoztatásában és műveik megismertetésével támogassák alkotói tevékenységüket. A zsűri számára az elbírálásnál fontos szempont volt az eredetiség, a magas szakmai színvonalon történő kivitelezés, illetve a felhívásban szereplő témakörökre történő eredeti, egyéni reflexiók megjelenítése.

© LAVOR Collective

A pályázatra 674 pályamunka érkezett be , melyből a zsűri első körben 18 alkotóra szűkítette a válogatást, majd ezt követően a pályázat festőművészeti kategóriájának győztese, és az első helyezést Bereczki Kata festőművész nyerte.  A megadott kritériumok alapján a szervezők és a zsűri végül Bereczki Kata festőművész „Tales​ of my life“​ című sorozatát találta a leginkább kiemelkedőnek és témához illőnek. A zsűri a különdíjat Nagy Sára festőművésznek ítélte.

© LAVOR Collective

A Fashion Streeten, a Deák Palotában 2019. február 19-től, március 10-ig lesznek láthatóak az alkotásai, ezt követően interjú készül az alkotóval a Fashion Street Magazin tavaszi lapszámában, a magazin lapbemutató estéjén megrendezett jótékonysági aukción pedig sor kerül a művek értékesítésére.

A kiállítás megnyitóra 2019. február 19-én, kedden este 18.00. órakor kerül sor, a megnyitó háziasszonya Polgár Odett énekesnő, a Fashion Street nagykövete lesz.

Kiállítás megnyitó esemény: https://www.facebook.com/events/328960261083367/

Forrás:
www.arthungry.com
www.bartokbelaboulevard.hu
www.lavorcollective.com