A Maria Callas-sztori – Tom Volf filmje mától a mozikban!

A Maria Callas-sztori a 20. század egyik legtehetségesebb, legsikeresebb és legnagyobb hatású operaénekeséről, Maria Callas-ról szól. A dokumentumfilm feleleveníti Callas életét, s ehhez az operaénekes saját hangját és szavait hívja segítségül: a film archív felvételeken, interjúkon, leveleken és operarészleteken keresztül mutatja be a kivételes tehetségű művészt. A Maria Callas-sztoriban olyan exkluzív filmrészletek, vallomások, családi fotók, magánlevelek láthatók, amelyek szinte kivétel nélkül most először kerülnek a nyilvánosság elé. Ezekből ismerheti meg a közönség a görög bevándorlók gyerekeként New York-ban születő Maria Callas pályafutását a kezdeti nehézségektől a szupersztárrá válásig. Rajongói nagy örömére a dokumentumfilmben láthatók-hallhatók az operaénekes legismertebb előadásai, legismertebb fellépései is. Callas leveleit és eddig nem publikált visszaemlékezéseit pedig a nemzetközi hírű, Grammy-díjas operaénekes Joyce DiDonato olvassa fel a portréfilmben.

A Maria Callas-sztori autentikus portréfilm, amelynek hitelességét az adja, hogy a rendező Maria Callas archív felvételeiből állította össze az operaénekes megszólalásait. A dokumentumfilm így minden pillanatban érzékeny életrajzi alkotás, egyúttal a múlt hiteles megidézése. A dokumentumfilm világpremierje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd számos további filmfesztiválon szerepelt, s többek között Torontóban, Chicagoban vetítették. A Maria Callas-sztoriban a kor rendezősztárjai, politikusok, közéleti személyiségek sora is feltűnik és megszólal az archív felvételeken.

A MARIA CALLAS-SZTORI
Színes, feliratos francia dokumentumfilm

Rendezte: Tom Volf
Producer: Thierry Bizot, Emmanuel Chain, Emma Lepers, Tom Volf
Vágó: Janice Jones

Szereplők: Maria Callas, II. Erzsébet királynő, Aristotle Onassis, Luchino Visconti, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Omar Sharif, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Jean Cocteau, Fanny Ardant, Joyce DiDonato (narrátor)

Eredeti cím: Maria by Callas
Hossz: 113 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2019. február 14.
Forgalmazó: Vertigo Média
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt7364566/

Forrás: Vertigo Média