Valentin-napi kérdések a Da Vinci TV-n

Valentin-nap alkalmából a Da Vinci TV koraesti összeállítása nem történeteket mesél, hanem kérdéseket tesz fel! A tematikus műsorblokkból a szerelem tudományos hátterétől a történelmi szerelmekig sok érdekesség kiderül. Február 14-én 18:15-től a Da Vincin!

Az angolszász országokban tartott Valentine’s Day ünnepe a 20. század végétől világszerte elterjedt. Az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket, vagy szerelmes üzenettel kedveskednek neki.

A szerelem a Da Vinci TV-n is körülvesz február 14-én. Ám a csatorna történetmesélés helyett izgalmas kérdéseket tesz fel. Hogyan szerettek a régmúltban az emberek? Mit jelent a szépség? Mi a szerelem tudományos háttere? Másképp szeretnek-e a férfiak és a nők?

Kíváncsi Mily megtudja, hogy a szerelem nem is butaság, Sziporka Sziszi pedig rájön, a szerelem nem mindig végződik happyenddel. Annak, aki nem rajong romantikusan a holdért s a rózsákért, a Történelem másképp röhejes románcokat mutat. A szerelem nem csak a fejünkben zajlik, a testünket is megváltoztatja – kémiai anyagok sora indít be olyan reakciókat, amitől remekül érezzük magunkat – erről tudhatunk meg többet a Te tudtad? sorozat aktuális epizódjából.

18:15 Kíváncsi Mily – Szerelmesek
18:30 Sziporka Sziszi – Shakespeare: Rómeó és Júlia
18:40 Történelem másképp – Rossz románcok
19:10 Te tudtad? – Mennyire különböznek a nők és a férfiak?

A Da Vinci mottója az észrevétlen tanulás, melyet Valentin-napon tematikusan is élvezhetnek a nézők.

Forrás: Da Vinci TV