Levendulaillat, színház, koncert, Balaton – Közös kulturális programokat szervez a Kultkikötő és a Kőröshegyi Levendulás

A következő nyáron egy minden szempontból különleges helyszínen, meseszép környezetben élvezheti a közönség a Kultkikötő több produkcióját is. A Kőröshegyi Levendulás és a Balaton part leghosszabb összművészeti fesztiválja között létrejött megállapodás értelmében összesen három alkalommal, 2019. június 6-án és 29-én, valamint 2019. július 20-án a levendulasorok között kialakított ideiglenes játszóhelyen, levendulaillatba burkolózva hallgathatjuk és nézhetjük a természet lágy ölén felcsendülő dallamokat, színházi előadásokat. A szervezők jazz koncerttel, akusztikus koncertekkel és zenés színházi esttel is készülnek, a konkrét programok hamarosan felkerülnek az érintett szervezetek felületeire.   

De nem ez az egyetlen örömteli fejlemény a Kultkikötő háza táján. Az állandó helyszíneken is gőzerővel zajlanak az előkészületek, a nyáron biztosan fellép a Kultkikötőben Dés László és Bródy János, de a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is visszatér A GRUND – vígszínházi fiúzenekar.

Mellettük az abszurd humor koronázatlan királyai is helyet kaptak a repertoárban: a L’art pour l’art Társulat, Mintha elvágták vol… című produkciója mellett nagy érdeklődésre számítanak a szervezők a Budapest Bár koncerten is, ahol vélhetően ezúttal is fergeteges hangulatot varázsol a színpadra a kitűnő zenészekből és a magyar rockzene kultikus énekeseiből álló koncertzenekar.
Akik biztosan nem szeretnének lemaradni a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó produkciókról, a jegy megvásárlása mellett szabadbérletet is válthatnak, amely a tetszőlegesen kiválasztott, balatonföldvári helyszínen megvalósuló színházi előadásokra – és idéntől – a koncertekre is beváltható. (A Kultkikötő Valentin-napi szabadbérlet akciójának részleteiről itt olvasható további információ).

De nem kell nyárig várnia azoknak sem, akik már télen megmártóznának a Kultkikötő életérzésben: 2019. február 13-án, Balatonföldváron a Manna Produkció Nőkből is megárt… című darabját lehet megnézni: Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatja őket együtt a közönség.
De a legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők: a Kabóca Bábszínház, Szirmok című csecsemőszínházi előadását február 18-án, Balatonbogláron játsszák.

További információ: www.kultkikoto.hu

Forrás: Kultkikötő