Budapest Debut Film Forum a Friss Hús filmfesztiválon – várják a nevezéseket

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál a kisjátékfilmek elsődleges hazai seregszemléje, ahol az elmúlt évek valamennyi fontos alkotása debütált, többek között az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm. A fesztivál létrehozói 2019-től arra is gondolnak, hogy a kisfilmes alkotók számára a továbblépésben is segítséget nyújtsanak, így új programmal bővül a fesztivál: a Budapest Debut Film Forumot (Budapesti Elsőfilmes Fórum) a filmfesztivál keretében, 2019 márciusában rendezik meg Budapesten.

Az elsőfilmes fórumra olyan előkészületi fázisban lévő egész estés projekteket várnak, amelyeknek már megvan a rendezőjük és a producerük. A nevezési határidő 2019. február 20.

A Budapest Debut Film Forum célja, hogy hogy az első nagyjátékfilmjüket készítő rendezők és producerek tapasztalatokat cserélhessenek a közép-kelet-európai régióból érkező kollégáikkal, illetve szakmai iránymutatást kapjanak készülő projektjük sikeres megvalósításához az ideérkező mentoroktól.

A Budapest Debut Film Forumra a következő országokból lehet nevezni fikciós nagyjátékfilm-projekteket:

Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia.

A Budapest Debut Film Forum az alábbiakat kínálja a kiválasztott projektek alkotóinak:

  • Workshopok és kerekasztal-beszélgetések

  • Szakmai feedback

  • Kapcsolatteremtési lehetőségek a szakma képviselőivel

A szervezők a kétnapos eseménysorozatra nyolc projektet választanak ki. Alkotóik bemutathatják az előkészületben lévő filmtervüket, és neves nemzetközi szakemberek – forgatókönyvírók, konzultánsok, producerek, forgalmazók és pénzügyi és marketingspecialisták – által vezetett csoportos foglalkozásokon, kerekasztal-beszélgetéseken és mesterkurzusokon vehetnek részt.

A workshop végén a tutorok által legígéretesebbnek ítélt projekt 1000 eurós fejlesztési támogatást kap.

A Budapest Debut Film Forum támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap.

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

Budapest Debut Film Forum – jelentkezési űrlap

A Friss Húsról:

Az évente megrendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre vágyó alkotók közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A Friss Hús magyar válogatásának filmjei évről évre eredményesen szerepelnek világszerte; itt mutatkozott be többek között az Oscar-díjas Mindenki, a Diák-Oscar-díjas Ostrom, a szarajevói fődíjat is elhozó Last Call, a Cannes-ban debütáló A nyalintás nesze és Superbia, vagy épp az Oscar-shortlistig jutó Susotázs.

A 7. Friss Hús Rövidfilmfesztivált 2019. március 25. és 31. között rendezik meg.

Forrás: Daazo.com – Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál
,