Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő – Premier

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói fura lények, félig állatok, félig emberek, és teljesen kelekótyák. Amúgy egyikük sem itt, az erdőben született, úgy menekültek ide, a sok ostoba, kicsinyes, bosszantó apróság elől, ami az életüket élhetetlenné tette a városban – és amiben azért volt részük, mert olyan kis furák. A városban az ilyesmit nem kedvelik, ott azt szeretik, ha mindenki szép elvágólagos, úgy könnyebb kezelni őket. Az erdőlakók tehát ide menekültek, és most itt próbálnak egy új világot kiépíteni maguk körül.

Miközben ezt az új világot építik, valójában magukat is alakíthatják: szebbre, okosabbra, bátrabbra, ellenállhatatlanabbra, mint ahogy idemenekültek. És, ahogy építgetnek, alakítgatnak, szép lassan kialakul az új világ, új törvények lépnek életbe, új szabályokat lehet megszegni, új lehetőségeket megvalósítani, vagy épp elpackázni, mikor hogy.

A kérdés már csak az, hogy ez a bizonyos új világ, amit magukból építenek maguk köré, mennyire fog hasonlítani ahhoz, ami elől idemenekültek. Lesznek-e itt is butácska, de azért épp eléggé förtelmes hatalmi harcok, előfordul-e itt is, hogy eláruljuk egymást…hogy csalunk, hazudunk, és talán lopnánk is, ha volna mit… És ha, neadjisten, mégis előfordulna ezek közül bármelyiki, vagy épp mindez: akkor az a kérdés, hogy vajon ki tudunk-e kecmeregni a csávából?

És, mert kis, erdei kényszer-közösségünk élete, ha képtelenebbnél képtelenebb epizódok során is, de erről szól – hát van miért drukkolnunk hőseinknek – hogy legalább nekik sikerüljön.

Bemutató: 2019. február 2.
Budaörsi Latinovits Színház

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

Mikkamakka – Böröndi Bence
Vacskamati – Ladányi Júlia e.h.
Ló Szerafin – Spolarics Andrea
Aromo – Bohoczki Sára
Szörnyeteg Lajos – Ilyés Róbert
Bruckner Szigfrid – Bregyán Péter
Dömdödöm – Chován Gábor
Maminti – Páder Petra
Nagy Zoárd – Tánczos Adrienn m.v.
Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon – Miklós Marcell m.v.
valamint: Vigh János Márk, Blaskó Rebeka, Szekeres Gergő

Dramaturg: Kovács Kristóf, zene: Kornél Kovács, tér: Módos Csaba MODESTY, jelmez: Piróth Tímea, maszk: Lastyák-Domján Viktória és Takács Klári, bábok: Néder Janka és Néder Norbert, világítástervező: Kehi Richárd, súgó: Juhász Gabriella, a rendező munkatársa: Széplaki Nóra

Rendező: SIMON BALÁZS és a társulat

Forrás: Budaörsi Latinovits Színház
,