Egerek – Tanulságos mese gyerekeknek és felnőtteknek

2019. január 27-én 11 órakor mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban az Egerek című zenés mesejátékot, melyet Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján Tóth Géza rendező állított színpadra.

Az izgalmas, gyermekeknek szóló Rómeó és Júlia történet főszereplője Fruzsina és Soma, a két szerelmes fehér és szürke kisegér. Családjaik ellenzik a fiatalok kapcsolatát, ezért a két kisegér felkeresi a Nagy Macskamágust, hogy változtassa meg a szőrük színét, később azonban rájönnek, hogy éppen azért szerették meg egymást, amilyenek korábban voltak.

A mese és az előadás felhívja a figyelmet az elfogadás fontosságára, és rámutat többek között arra is, hogy a kirekesztés nem helyes dolog, ezért a fehér és szürke kisegerek szerepében sok fiatal – köztük kihívással élők is – színpadra lépnek, akik a jelbeszédet, mint kommunikációs eszközt is használják az előadás során, hangsúlyozva ezzel az érzékenyítés fontosságát.

A produkció a nézők elé tárja, hogy jelen korunk digitalizált világában Fruzsi és Soma miként élik meg a szerelmet, és hogyan kerülnek érdekes, humoros vagy éppen esendő helyzetekbe. Az alkotók törekedtek arra, hogy a közönség felismerje a mások véleményére való odafigyelés fontosságát és saját szilárd álláspontjuk megváltoztatásának lehetőségét.

A látványos díszletelemek között zajló, akrobatikus elemekkel tarkított előadásban több kedves, fülbemászó dal is felcsendül. Az Egerek garantált kikapcsolódást biztosít az egész család számára, a nagycsoportos óvodásoknak éppúgy, mint a felnőtteknek.

Szintén január 27-én, 19.00 órától látható a Veszprémi Petőfi Színházban Márai Sándor Hallgatni akartam című monodrámája Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész előadásában, Marton László Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész rendezésében. A fokozott közönségérdeklődés okán az előadásra a Nagyszínházban kerül sor.

www.petofiszinhaz.hu
Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
,