Jön a Hungarikum Ügynökség uram-bátyám vetélkedője!

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk mélyen magunkba! Legyünk teljesen őszinték: kedveljük-e azokat a megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg a rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás? 

© Csányi Krisztina

Amennyiben igennel válaszolt a fenti kérdésekre, abban az esetben jó hírrel szolgálhatunk önnek: a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A programot díjátadó gála zárja.

© Csányi Krisztina

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás c. részvételi színházi előadás a MU Színházban 2019. január 25-én és 26-án lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy maguk is részesei legyenek egy hungarikum-ismereti vetélkedőnek, hogy kiderüljön, mit is jelentenek számukra a hungarikumok, milyen a viszonyuk ezekhez a nemzeti értékekhez. Az este folyamán arra is fény derül, hogyan működnek egy olyan rendszerben, amit a hanyagság és a mutyi, az uram-bátyám viszony működtet, vagyis maga a Hungarikum Ügynökség. Itt valóban nem számít sem a lexikális tudás, sem a tehetség. Azoknak lejt a pálya vagy éppen áll a zászló, akik a legnagyobb ügyeskedők, akik leginkább idomulnak ehhez a rendszerhez.

Jöjjenek el és tegyék próbára magukat!

© Csányi Krisztina

MU Színház – Kelemen Kristóf – Pálinkás Bence György – Regényi Júlia – Tarr Judit: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

2019. 01. 25-26. 20:00, MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.)

Web: www.mu.hu/aktualis-musor/2019-januar/item/677-kelemen-k-palinkas-b-mu-szinhaz-borkostolassal-egybekotott-tehetseggondozas

Facebook: www.facebook.com/events/263690517837901

Jegyvásárlás: https://muszinhaz.jegy.hu/program/kelemen-kristof-palinkas-bence-gyorgy-borkostolassal-egybekotott-tehetseggondozas-99646/503690

Az alkotókról: 

Kelemen Kristóf dramaturg, rendező, a Radnóti Miklós Színház dramaturgja, az SZFE Doktori Iskola doktorandusza.

Pálinkás Bence György kollaboratív művészeti és posztdramatikus színházi projektekben valamint kísérleti tanórákon dolgozik. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorjelöltje.

Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György Magyar akác című közös produkciója elnyerte a szegedi THEALTER Fesztivál kritikusdíját, és az előadást beválogatták több nemzetközi színházi fesztivál programjába is, így eljátszották Bázelben, Nyitrán, Lipcsében, Drezdában és Chemnitzben.

Regényi Júlia filozófia szakon kezdte tanulmányait, majd nemzetközi kapcsolatok elemző végzettséget szerzett. Fontosnak tartja, hogy a társadalmi jelenségekkel, illetve a politikai folyamatokkal művészeti alkotások formájában is tudjunk és merjünk foglalkozni.

Tarr Judit szabadúszó színész, az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagja.

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit

Operatőr: Vincze Alina

Fotó: Csányi Krisztina

Technikai vezető: Payer Ferenc

Koncepció: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György

Külön köszönet: Böröcz Judit, Dorogman Hédi

A MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft. produkciója.
Az előadás létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap.

Az előadás tervezett időtartama 90 perc

Az előadást 14 éves kortól ajánljuk.

Az előadást magyar nyelven játsszuk, de biztatunk minden magyar embert, hogy hozzon magával még egy külföldit.

Forrás: Hungarikum Ügynökség