Szabó Attila (Csík zenekar): Lélekbiztosító lemezbemutató koncertje Hajdúszoboszlón

Január 20-án, vasárnap 19 órától Szabó Attila és zenésztársai különleges lemezbemutató koncertre készülnek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a hajdúszoboszlói Kulturális Központban.

Szabó Attila, a Csík zenekar prímása, gitárosa, a Kossuth-díjas zenekar feldolgozásainak szerzője, néhány hónapja 50. születésnapja alkalmából készítette el első szólólemezét, Lélekbiztosító címmel. A korongon a saját szerzemények mellett a Csík Zenekarnak készült, de ebben a formában, stúdióban sohasem rögzített és az együttes által nagyon ritkán játszott feldolgozások találhatók.

A lemez anyaga közel másfél évig készült és számos, a magyar népzenei és könnyűzenei életben ismert és jelentős muzsikus működött közre a lemezen: Csík zenekar, Pintér Zsolt, Molnár Edit, Gábor Andor, Hock Ernő, Jankó Miklós, Kohánszky Roy, Presser Gábor, Apáti Ádám, Csorba Lóci, Nemes Zoltán, Gulyás László, Panyi Tibor, Lovasi András, Falusi Mariann, Második Műszak, Mező Misi, Ferenczi György, a Szabó Család, valamint archív felvételről Cseh Tamás.

A hajdúszoboszlói koncerten Szabó Attila zenésztársai lesznek: Mező Misi (Magna Cum Laude), Ferenczi György (Rackajam), Beck Zoltán (30Y), Kohánszky Roy és Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió), Csorba Lóci (Lóci játszik zenekar), Apáti Ádám és Jankó Miklós (Első Pesti Rackák) és ahogy a lemezen, úgy a koncerten is közreműködik majd Szabó Attila családja (Molnár Edit, Szabó Anna, Szabó Ábel) kiegészülve Kónya Csaba basszusgitárossal és Makó Péterrel, a Csík zenekar fúvósával.

A lemezen szereplő szerzemények mellett természetesen a vendégek repertoárjából is megszólal majd néhány jól ismert dal.

A koncert helyszíne: Hajdúszoboszló, Kulturális Központ (Szilfákalja 2.)
A koncert időpont: 2019. január 20. 19 óra