A vadon hercegnője – egy alkalommal ismét a Pólus Moziban!

2019. január 22-én ismét a Studio Ghibli egyik remekműve költözik egyetlen alkalommal a mozivászonra. A Pólus Mozi Anime Filmklubjának keretén belül vetítjük le az egész család számára mondanivalót kínáló remekműveket alkotó Hayao Miyazaki 1997-ben készített, magával ragadó látványvilágú történelmi anime-fantasyjét, A vadon hercegnőjét. Az alkotás az iparosodó emberi világ és a természet harcát különleges szemszögből bemutatva közvetít örök érvényű gondolatokat a néző számára.

A cselekmény helyszíne Honshu szigete, a kaotikus, forrongó Muromachi-korszak vége felé, a XV. században. Ashitaka, az évszázadok óta száműzetésben élő dicsőséges Enishi-nemzetség utolsó sarja békésen él népével egy hegyi faluban. Egy nap dühöngő, megsebzett szörnyeteg támad alattvalóira, aki az ifjú herceg halálos lövése után átkot bocsát gyilkosára. Ashitaka útnak idul, hogy megoldja a fenevad rejtélyét és megszabaduljon a végzetes átoktól. Hamarosan egy pusztító háború közepén találja magát, egyik oldalon az erdőségeket irtó vaskohász közösséggel, a másikon pedig az otthonukat védő Állat-démonokkal, akiket a szépséges San hercegnő vezet.

Az animét a Pólus Mozi nagytermében, 120 m2-es mozivásznon vetítjük, digitálisan felújított kópiáról, japán nyelven, magyar felirattal.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/588536471599397/