Elindult a szavazás! Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjat nyerheti meg a Ludwig Múzeum egyik 2018 évi tárlata

Már lehet szavazni az év legjobb kortárs művészeti tárlatára, a GFAA Awards oldalán!

A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt.

Az évente kiosztott rangos elismerést 13 kategóriában ítélik oda, amelyek között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett január 14 és 27 között az alábbi linken a nagyközönség is voksolhat kedvencére, és a legtöbb szavazatot kapott jelöltnek odaítélik a Youniversal Award díjat.

Youniversal Award díjra a szavazás menete:

Naponta csak egyszer lehet szavazni az ABC sorrendben megjelenő kiállítás címekre, a Ludwig Múzeum válogatásának angol címe: Permanent Revolution: Ukranian Art Today

A szavazás az alábbi linken érhető el:
http://globalfineartawards.org/wp/index.php/poll/2018-youniversal-award/

A zsűri egy-egy projekt, vagy kiállítás koncepciójának újszerűségét, a választott téma kontextualizáltságát, valamint a megvalósítás színvonalát értékeli. A kortárs művészet kategóriában a szakértők további szempontjai között szerepelt, hogy a szervező non-profit intézmény legyen, ismeretterjesztés és edukációs szempontból kivételesen magas színvonalat képviseljen, valamint, hogy nemzetközi együttműködésen alapuljon.

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumot a PERMANENS FORRADALOM. KORTÁRS UKRÁN MŰVÉSZET című válogatását a kortárs képzőművészet a II. Világháború után kategóriában jelölték.

A kiállítás kurátorai: Alisa Lozhkina, Fabényi Julia, Konstantin Akinsha

A kategória jelöltjei

A díjátadóra 2019. március 12-én kerül sor New York-ban.

Bővebb információ: globalfineartsaward.org

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum