A Premier próbája után köszöntötték Eszenyi Enikőt

Ma ünnepli születésnapját Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője, akit a társulat nevében Hegedűs D. Géza köszöntött a legendás hírű Premier című amerikai film első, magyarországi színpadi változatának próbája után. 

Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza © Szkárossy Zsuzsa

Eszenyi Enikő eddigi  gazdag és sikeres  pályafutása alatt csodálatos  darabokban, és filmekben játszott emlékezetes és kitűnő  szerepeket, most pedig John Cassavetes:  Premier c. drámájában  élete legnagyobb főszerepére készül.

Eszenyi Enikő, Martin Čičvák © Szkárossy Zsuzsa

Ő alakítja az ünnepelt színésznőt,  Myrtle Gordont, akinek történetén keresztül  sokat megtudhatunk  a sztárok belső küzdelmeiről, a színházi világról, a művészlétről, a sikerek feldolgozásáról, és a bukástól való félelmekről. Mindezt pátosz nélkül, hihetetlen természetességgel, és közvetlenséggel. A néző bepillantást nyer majd e misztikus világ kulisszáiba, a színjáték és a valóság közötti választóvonal izgalmas átlépéseinek tanújaként.

A Vígszínház társulata © Szkárossy Zsuzsa

A Premier c. darabban Eszenyi Enikő főbb partnerei, kiváló kollégái: Hegedűs D. Géza, Hevér Gábor,  Börcsök Enikő, Seres Zoltán, Szilágyi Csenge, Ember Márk, Balázsovits Edit…

A Magyarországon először látható színpadi változatot Martin Čičvák rendezi.

Eszenyi Enikő, Hevér Gábor © Szkárossy Zsuzsa

A színpadi változatot Forgách András és Vörös Róbert készítette.

Bemutató: Vígszínház, 2019. március 2. 
 
Forrás: Vígszínház