Operakülönlegességek a Szegedi Nemzeti Színházban

Ismét ősbemutatóra készül a Szegedi Nemzeti Színház: január 11-től Szép Ernő Május című színművének operafeldolgozását láthatja közönség, egy másik különlegességgel, a teátrumban először színpadra állított Bolondokháza című vígoperával együtt. A két egyfelvonásost Toronykőy Attila rendezi.

A Kisszínház operakedvelő közönsége valódi csemegére számíthat. A Május megható történetéből Molnár László úgy írt operai melodrámát, hogy tökéletesen megőrizte Szép Ernő nyelvének finom iróniáját. A különleges zenei atmoszféra és az énekesek expresszív játéka mind hozzájárul ahhoz, hogy a remek alapmű új műfajban, operaként is felejthetetlenné váljon.

„Kiemelten fontos feladatnak tartom azt, hogy új kortárs műveket hozzunk létre magyar szerzők műveiből, az pedig, hogy ezt az opera műfajában is képesek vagyunk létrehozni, jelzi a szegedi színház kiemelkedő szerepét a hazai művészeti palettán.” – mondta Barnák László főigazgató. 

A Bolondokháza könnyed, ám tartalmas, üdítő kikapcsolódást ígér a nézőknek. A szintén magyarul játszott opera-bohózatban a szerelmesek bolondnak tettetik magukat, hogy megbizonyosodjanak párjuk érzelmeinek igaz voltáról. Az őrült alaphelyzet és Donizetti fergeteges muzsikája biztosítja a vidám szórakozást.

Részletek: http://szinhaz.szeged.hu/szindarab/majus-bolondokhaza/

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház