Megjelent a Szegedi Nemzeti Színház februári műsora

Új bemutató érkezik február 8-án a Kisszínházba. A Függöny fel! című vígjátékot Galambos Péter rendezi parádés szereposztásban. A nagyszínházi sikerdarabot, a Valahol Európábant februárban is játssza a teátrum, valamint két előadás alkalmával a kisszínházi kedvenc, a Tóték is megtekinthető.

Függöny fel! olvasópróba

A Függöny fel! első felvonásában egy jobb napokat látott utazó társulat az Ádámkosztüm című bohózatot próbálja. Másnap előadás, ám a darab sehogy nem áll. Az Ádámkosztüm valódi bulvár-darab, ahol fiatal lányok alsóneműben szaladgálnak, az idősebb urakról lecsúszik a nadrág és mindig az az ajtó nyílik ki, amelyiknek nem kellene. Egy ilyen előadás sikerének a kulcsa a tempó. Esetünkben – a rendező legnagyobb sajnálatára – éppen ez hiányzik. A második felvonás még az elsőnél is izgalmasabb. Hátulról szemlélhetjük a színpadi történéseket, miközben a takarásban zajlik az élet…

Függöny fel! olvasópróba

A vígjáték ötlete akkor pattant ki az angol drámaíró, Michael Frayn fejéből, amikor Mi, ketten című bohózatát egyszer a takarásból nézte végig. „Sokkal viccesebb volt, mint elölről. És akkor jöttem rá, hogy írnom kell egy darabot hátulról.”

Függöny fel! olvasópróba

1982-ben Londonban a komédiát az év legjobb vígjátékának választották meg, 1992-ben pedig filmet forgattak belőle Michael Caine főszereplésével.

Michael Frayn angol író, drámaíró, műfordító. Leghíresebb művei a Koppenhága és a Függöny fel!. Orosz drámaírók, elsősorban Csehov műveinek fordítója.

Függöny fel! olvasópróba

Februári műsor: http://szinhaz.szeged.hu/musor/?sz_ev=2019&sz_honap=2

Jegyvásárlási lehetőség a színház jegyirodájában (Stefánia 6.) a www.szinhaz.szeged.hu weboldalon.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház