„Környezettudatos karácsony 2018” – Díjkiosztó – A Városháza parkban kihirdették az idei „Környezettudatos karácsony” program idei nyerteseit

Idén mintegy 40 intézmény és több mint 120 gyerekcsoport vett rész a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. Környezettudatos karácsony elnevezésű pályázatán, melynek keretében a budapesti óvodások és kisiskolások újrahasznosított anyagokból készítették el stilizált karácsonyfáikat. A csapatmunkában készült ötletes alkotásokat köztéri installációk formájában állították ki a Városháza park karácsonyi fényligetében november végén és egészen december 28-ig láthatók még az adventi vásár központjában.

Eredményhirdetés

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a FŐKERT Zrt. és a Szabad Tér Színház idén is meghirdette közös Környezettudatos karácsony programját a Városháza fényligetében, ahová az adventi készülődés időszakában budapesti óvodásokat és iskolásokat hívtak és láttak vendégül. A gyerekek idén is ötletes karácsonyfa-installációkat készítettek újrahasznosított és természetes alapanyagokból. A szervezők célja továbbra is az volt, hogy a gyerekek környezettudatosan készüljenek a karácsonyra, valamint megtanulják, hogy nemcsak a készen megvásárolható ajándék lehet értékes, hanem főleg az, amit maguk készítenek el.

A gyerekcsoportokat az elmúlt négy hét folyamán több turnusban látták vendégül az adventi fesztivál és vásár fűtött Hüttéjében interaktív bábelőadással és ajándékokkal, ötletes alkotásaikra pedig az Advent Budapesten Facebook-oldalán lehetett szavazni. A két legtöbb lájkot kapott fát készítő csoport a pályázat közönségdíját kapta meg, a szervezők pedig további nyolc kategóriában díjazta a legszebb fákat. A kiosztott értékes nyereményeket olyan fővárosi intézmény ajánlotta fel, mint a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a MAHART PassNave Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Zrt.

IV. Kerületi Viola Óvoda (6-os csoport)

A program lezárásaként az ünnepélyes díjkiosztóra december 19-én került sor, amelyen Bán Teodóra, a Szabadtér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője és Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a pedagógusok munkáját méltatva, valamint a gyerekek lelkesedését és kreativitását kiemelve megköszönte a lelkes részvételt. Elmondták, hogy a program idén is nagy sikerrel zárult, a pályázat elérte célját, hiszen alkotó és résztvevő módon neveli környezettudatos gondolkodásra a felnövekvő generációt.

Az iskolák és óvodák általában több csoporttal vettek részt a programban. Az iskolai és óvodai közösségek idén nagyon aktívak voltak, több mint 10.000 szavazat érkezett a fákra. A rendkívüli szavazatkülönbség miatt idén két közönséggyőztes alkotást hirdettek, mindkettő fára 1100 feletti voks érkezett. A két legtöbb szavazatot a IV. kerületi Viola Óvoda 6-os csoportja és a Ferencvárosi Liliom Óvoda Pillangó csoportja kapta. A szervezők a felajánlott díjak és a szavazási aktivitás alapján 6 fődíjat és 4 különdíjat osztottak ki, az idei győztes a Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda négy kiemelt csoportja lett az óvodás korcsoportban, az iskolások között pedig a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya lett. A szervezők postai úton kis ajándékcsomagokkal készülnek még kedveskedni a díjkiosztón nem értékelt, de szép munkát végző csoportoknak.

Benedek Elek EGYMI 7/A

Bővebb információ: www.adventbudapest.hu, www.fokert.hu

A Környezettudatos karácsony program 2018. évi díjazottjai:

Megosztott közönségdíj:
IV. Kerületi Viola Óvoda (6-os csoport)
Ferencvárosi Liliom Óvoda (Pillangó csoport)

1. díj:
Óvodás korcsoport: Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda (Barackvirág, Liliom, Harangvirág és Nefelejcs csoport)

Iskolás korcsoport: XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4/C

2. díj:
Kandó Téri Általános Iskola 2/A
Benedek Elek EGYMI 7/A

3. díj:
Óvodás korcsoport: IV: kerületi Viola Óvoda (4-es csoport)
Iskolás korcsoport: Zuglói Herman Ottó Tudásközpont 2/A

A Szabad Tér Színház különdíja:
XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda, Meséskert Tagóvoda (Fecske csoport)

A FŐKERT Zrt. különdíjai:
Óvodás korcsoport: Dob utcai Óvoda
Iskolás korcsoport: Dr. Török Béla EGYMI – Szőnyegkészítő osztály

Forrás: Szabad Tér Színház