Tévhiteket vizsgál a Da Vinci TV

Napjainkban nagyon kell figyelnünk, ha a valós tényeket szeretnénk elkülöníteni a szubjektív véleményektől. A tudományos hírekkel kapcsolatban hasonló a helyzet.
A Da Vinci TV ma esti bemutatója számos közismert elképzelést vizsgál meg, hogy kiderítse, mi a fikció és mi a tudományos tény.
Jennifer Gardy a British Columbia egyetem mikrobiológusa célja, hogy elkülönítse a tényeket a tudományos fantasztikumtól. Az izgalmas sorozatban minden álhírt, babonát és városi legendát megvizsgál. 
 
A szúnyogok jobban szeretik a nőket? Ha gyorsabban eszünk, jobban hízunk? Az alkohol valóban megemeli a testhőmérsékletet? A kalcium tényleg jó az allergiára? A házigazda saját magát veti alá tudományos kísérleteknek, hogy közismert tévhitek valóságtartalmát megvizsgálhassa.
 
A Da Vinci Media szerint fontos a tudatos médiafogyasztás. A kamu tartalmak hihetetlenül nagy volumenben szabadulnak rá az emberekre, viszont csak egy kis részük hajlandó lépéseket tenni annak érdekében, hogy ne verjék át. A legújabb sorozat segít abban, hogy megkülönböztethessük a tényeket a kitalációtól.
 
Mítosz vagy tudomány?
bemutató: december 18. 21:00